Myrtill és a Swinguistique: "Most szeretnék tinédzser lenni" - lemezbemutató koncert

Helyszín: 
Időpont: 
2013. október 30. 19:30 - szerda

A nagysikerű francia nyelvű koncertműsort követően a Myrtill és a Swinguistique formáció új, magyar nyelvű albummal jelentkezik idén ősszel.

A "Most szeretnék tinédzser lenni" című új album október 30-án jelenik meg, amelynek hanganyagát aznap este a RaM Colosseumban be is mutatnak a nagyközönség előtt. Micheller Myrtill az egyik elsőszámú jazzénekesnő hazánkban, nevével az elegancia, a minőség és a szakmai felkészültség fonódott össze. Több mint 15 éve a zenei szakma közismert és elismert előadója. Számos hazai és nemzetközi elismerés mellett az exkluzív rendezvények állandó közreműködője. Az első Swinguistique album francia és angol nyelvű dalokat tartalmazott, vidám, gipsy swing stílusban, amely a múltszázad Franciaországának hangulatát idézte fel. Az új album ennek közvetlen folytatása, a zenei stílus ugyanaz maradt, de immár magyar nyelvű dalokkal, amelyen elsősorban feldolgozások szerepelnek, de néhány saját dal is helyet kapott rajta. A „Most szeretnék tinédzser lenni” című új lemez elsősorban az ’50-es, ’60-as évek dalait dolgozza fel, többek között Sárosi Kati "Sajnos szeretem" című dalát, amely 1959-ben az Év slágere lett. Myrtill két saját dalt is jegyez a lemezen, amely stílusában és hangulatában is remekül illeszkedik a többi dalhoz. Az albumra több, sajnos mára elfeledett, de remek dal is felkerült. Akad köztük olyan, amely annak idején csak rádióban hangzott el, ám lemezen soha nem jelent meg. Myrtill olyan előadók dalait válogatta a lemezre, akik a kor ünnepelt sztárjai voltak: Sárosi Kati, Mezei Mária, Lantos Olivér, Breitner János, Hollós Ilona, Keméndi András vagy Kapitány Anni. A dalok gyűjtése során számos régi dal került elő, amelyek új hangszereléssel újszerűnek hatnak ma is, mégis örökérvényű tartalommal. Az album tartalmaz egy francia nyelvű dalt is, amely bonus trackként került a lemezre, a ’70-es évek nagy slágere, a "Taka takata".

A Myrtill és a Swinguistique formáció tagjai: Micheller Myrtill – ének Pintér Tibor – gitár Pintér László – gitár Sárkány Sándor – nagybőgő Gálfi Attila – dob