6. Kézműves Magyar Ízek Vására 2013

Helyszín: 
Időpont: 
2013. november 8. 0:00 - péntek - 2013. november 10. 0:00 - vasárnap

Különleges és egyedülálló koncepcióval készültek a 6. Kézműves Magyar Ízek Vására szervezői. 2013. november 8-án vadászkürt együttes előadásával nyitotta meg kapuit a vásár, melyen terítékre kerülnek a Magyarországon megtalálható vadak és halfajták.

November 8-10. között a budapesti Millenáris B épületében közel 180 kiállító várja a látogatókat. Természetesen a korábbiakhoz hasonlóan mi szem szájnak ingere, azt mind megtalálhatjuk, sőt hihetetlen gazdagra sikeredett a mostani kínálat. A rendezvény alkalmából egy 30 termelőből álló nem mindennapi szabadtéri vásárt is berendeztek a szervezők, - magától értetődően kóstolással - ahol a húskészítmények mellett vad és hal különlegességeket is vásárolhatnak az érdeklődők. Az árak kifejezetten barátságosak, a minőségre pedig minden túlzás nélkül csillagos ötöst adnék. Az igazi ínyencek megkóstolhatják a medve szalámit a füstölt és sült szarvas sonka specialitásokat, valamint régi sómalommal őrölhetnek kősóból maguknak friss finom sót is.

A kiállítók most is számos ínyencséggel készültek a rendezvényre. A 6. Kézműves Magyar Ízek Vására egyik kedvence lehet a Boldog Füstölt Pisztráng Pástétom. A saját tenyésztésű halállományból kikerülő különleges füstölt pisztráng gerincéről kézzel szedegetik le a húst és teszik üvegekbe. Különleges ízekre számíthatunk az erdélyi Honor Vadfeldolgozó standjánál is: a medve szalámi mellett szarvashúsból készült házikolbásszal és füstölt sonkával készülnek a vásárra. A Vadpástétomos kizárólag vaddisznóhúsból készült ízesített pástétomokkal varázsolja el az érdeklődőket, de kóstolhatunk még füstölt pisztrángot a Sáfrány pisztrángtenyészetnél is, illetve vadhúsokat a Hungarikum Spájz standjánál. A füstölt szarvas sonkából sosem elég, így a JFB Feinkost Delikát füstölt szarvas sonkáját is bátran ajánljuk. A beltéri kiállítók közül szinte mindenki újdonságokkal rukkolt elő a mostani vásárra. A Bükki Kézműves Sajtnál például hegyvidéki érlelt és faszenes tehénsajttal, illetve saját főzésű helyi gyümölcsökből készített krémjoghurttal várja a kilátogatókat. Különleges ízekre számíthat, aki a Mardó Kft. nyírfacukros cukrászdáját választja: a fagylalt, a csokoládé, a szörp és a lekvárok egyaránt nyírfacukrot tartalmaznak. A Tokaj-Hegyaljai Borlekvár és Gyógynövény alapú szörpök a méltán világhírű tokaji borvidékről származó kétféle szőlőből állnak össze, ráadásul diabetikus változatban is megtalálhatóak a vásáron. Édesszájúaknak igazi csemegének ígérkezik a Gabriel Bon-Bon manufaktúra. A cég a vásárra időzítette a Sissy-sorozat bemutatkozását, ami egy különleges, Ibolyás csokoládét takar, a Magyar Rapszódia csokoládétortát pedig fadobozban is hazavihetik majd a vásárra kilátogatók. A sörbonbon és borbonbon mellett szintén a vásáron mutatkozik be az Orion-sorozat is, ami egy ültetvényszelektált csokoládé-család. A vásáron lehet majd először eredeti kakaóbabot és 100 százalékos kakaómasszát, illetve kakaóvajat kóstolni. Érdemes ellátogatni a Brunner méhészet standjához is, ahol a hazánkban elsőként Hírvédjegyet kapott selyemfű mézzel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ezt egyébként vadhúsok pácolásához is ajánlják.

A 6. Kézműves Magyar Ízek Vásár nyitvatartása: 2013. november 9. (szombat): 09:00 - 22:00, 2013. november 10. (vasárnap): 09:00 - 20:00