Bárzongorista Gálaest 2013. december 9.

Jegyár: 
4.990 Ft - 14.990 Ft
Időpont: 
2013. december 9. 20:00 - hétfő

Orosz János, a néhány évvel ezelőtt elhunyt legendás bárzongorista 2003-tól 2007-ig a Bárzongorista Versenyek és Gálaestek állandó szereplője volt.
Az első Bárzongorista Verseny II. helyezettje az öt év alatt igaz barátokra lelt a többi versenyzőben: Farkas Sándorban, id. Ökrös Ottóban, Taligás Tiborban és Táborosi Istvánban. 2007-ben, utolsó közös nagyszínpadi fellépésükkor már nem is egymás ellen, hanem egymásnak, egymásért játszottak a Művészetek Palotájában.

Janika ujjai immár harmadik éve nem érintik a fekete-fehér klaviatúrát - kézzel írott kottafüzete egy szerencsés véletlen folytán azonban mégsem kallódott el a halála után. A pályatársak nemcsak boldogan lapozták át, játszották végig újra és újra az egyedi gyűjteményt, de hamar ki is választották a szívükhöz legközelebb álló műveket.

A nosztalgia és elegancia jegyében megrendezésre kerülő 2013. decemberi Bárzongorista Gálest keretében egykori barátai, valamint a tavalyi Bárzongorista Verseny nyertese idézi fel az elmúlt századok zeneszerzőinek mesterműveit: a bárzongoristák kara Berki Artúrral kiegészülve váltja majd egymást a billentyűknél. A színpadon ezúttal nemzedékek muzsikálnak együtt: olyan művészek, akiknek szívükből szól a zene. Emberek, akik szerelmesei annak, amit csinálnak.

Ezen az exkluzív esten öt különleges tehetség mutatja meg tudása legjavát a korlátlan lehetőségek zongoráján:

  • Berki Artúr (a 2011/2012-es Bárzongorista Verseny győztese)
  • Farkas Sándor ( a 2003-as és a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese)
  • id. Ökrös Ottó (a 2004-es Bárzongorista Verseny győztese)
  • Taligás Tibor (a 2003-as Bárzongorista Verseny III. helyezettje, valamint a 2004-es Bárzongorista Verseny II. helyezettje)
  • Táborosi István (a 2004-es Bárzongorista Verseny III. helyezettje és közönségdíjasa, valamint a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese)