II. Újszövetség Maraton

Időpont: 
2013. november 30. 18:00 - szombat - 2013. december 1. 18:00 - vasárnap

November 30-án, szombaton 18 órakor indul a II. Újszövetség Maraton. Advent első hétvégéjén ismét önkéntes jelentkezők olvassák fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

„Akik nyitott szívvel felolvassák, meghallgatják az igéket, lelkükben lesznek gazdagabbak és boldogabbak. Az Újszövetség Maraton ismét a lelket kívánja megajándékozni, hogy az advent örömöt hozzon Székesfehérvár polgárainak” – mondta Spányi Antal megyés püspök.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte: a karácsonyi készülődés gyakran előbb látszik meg a külsőségekben, ezért a maraton egy adósság törlesztése. „Osszuk meg minél többen egymással a felolvasás élményét, hogy lélekben is felkészüljünk az ünnepre”.

Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta: az elmúlt évben gyakran megkérdezték tőle, mi keresni valója a Bibliának a színházban? A válasz így hangzik: „A színház értékközvetítő intézmény, így a világ egyik legnagyobb kincsének, a Bibliának a közvetítése a színház feladata is. A szent könyv arra tanít, hogyan kell helyesen élni. Az Újszövetség Maraton emellett a közös olvasás élményével is megajándékozza a résztvevőket”.

Tavaly 140 önkéntes jelentkező olvasott fel tíz perces részeket az Újszövetségből. Az érdeklődés a vártnál sokkal nagyobb volt, hiszen másfél hét alatt az összes hely betelt. Ezért úgy döntöttek, hogy idén öt perces részeket olvashatnak fel a jelentkezők a Szent könyvből. Idén is két Bibliából, a katolikusból és a protestánsból olvasnak, könyvenként váltakozva.

Regisztráció a felolvasásra:

A felolvasásra a színház előcsarnokában lehet regisztrálni, kizárólag személyesen, a jelentkezők kiválaszthatják a felolvasás időpontját és a biblia-részletet is. A színház honlapján bárki figyelemmel kísérheti, hogy mely időpontok szabadok még, illetve hogy mely időpontokban kik a felolvasók:

http://www.vorosmartyszinhaz.hu/component/content/article/1467

A II. Újszövetség Maraton november 30-án 18 órakor indul, és a tervek szerint december 1-jén 14 órakor ér véget. A maraton időtartama alatt a Vörösmarty Színház ajtaja végig nyitva áll az érdeklődők előtt.

Helyszín: Székesfehérvár, Vörösmarty Színház

Hirdetés