2018. június 25. - hétfő

II. Újszövetség Maraton

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. november 30. 18:00 - 2013. december 1. 18:00
ujszovetseg_maraton_puspokur_polgarmesterur.jpg

November 30-án, szombaton 18 órakor indul a II. Újszövetség Maraton. Advent első hétvégéjén ismét önkéntes jelentkezők olvassák fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

„Akik nyitott szívvel felolvassák, meghallgatják az igéket, lelkükben lesznek gazdagabbak és boldogabbak. Az Újszövetség Maraton ismét a lelket kívánja megajándékozni, hogy az advent örömöt hozzon Székesfehérvár polgárainak” – mondta Spányi Antal megyés püspök.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte: a karácsonyi készülődés gyakran előbb látszik meg a külsőségekben, ezért a maraton egy adósság törlesztése. „Osszuk meg minél többen egymással a felolvasás élményét, hogy lélekben is felkészüljünk az ünnepre”.

Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta: az elmúlt évben gyakran megkérdezték tőle, mi keresni valója a Bibliának a színházban? A válasz így hangzik: „A színház értékközvetítő intézmény, így a világ egyik legnagyobb kincsének, a Bibliának a közvetítése a színház feladata is. A szent könyv arra tanít, hogyan kell helyesen élni. Az Újszövetség Maraton emellett a közös olvasás élményével is megajándékozza a résztvevőket”.

Tavaly 140 önkéntes jelentkező olvasott fel tíz perces részeket az Újszövetségből. Az érdeklődés a vártnál sokkal nagyobb volt, hiszen másfél hét alatt az összes hely betelt. Ezért úgy döntöttek, hogy idén öt perces részeket olvashatnak fel a jelentkezők a Szent könyvből. Idén is két Bibliából, a katolikusból és a protestánsból olvasnak, könyvenként váltakozva.

Regisztráció a felolvasásra:

A felolvasásra a színház előcsarnokában lehet regisztrálni, kizárólag személyesen, a jelentkezők kiválaszthatják a felolvasás időpontját és a biblia-részletet is. A színház honlapján bárki figyelemmel kísérheti, hogy mely időpontok szabadok még, illetve hogy mely időpontokban kik a felolvasók:

http://www.vorosmartyszinhaz.hu/component/content/article/1467

A II. Újszövetség Maraton november 30-án 18 órakor indul, és a tervek szerint december 1-jén 14 órakor ér véget. A maraton időtartama alatt a Vörösmarty Színház ajtaja végig nyitva áll az érdeklődők előtt.

Helyszín: Székesfehérvár, Vörösmarty Színház

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Jonathan Franzen és Woody Allen találkozása Jami Attenberg új regényében.

borító

Lenyűgöző nemzetközi siker az év legjobban várt pszichothrillere!

fotó Toldi Éva

ifj. Vidnyánszky Attila rendezésével a Nemzeti Színházban árilis 23-án.