Hot Jazz Band előszilveszteri koncert 2013

Időpont: 
2013. december 30. 20:00 - hétfő

„Diga Diga Doo” - A Hot Jazz Band előszilveszteri koncertje már hagyománnyá érett az elmúlt kilenc évben. Két kivételtől azaz, az átépítés éveitől eltekintve, a MOM Kulturális Központ ad helyet ennek, a zenekar életében oly fontos eseménynek. A korábbi években olyan vendégek színesítették a műsort, mint Deseő Csaba, Orosz Zoltán, vagy Illényi Katica.

Idén nagyszerű zenészkollégák lesznek az előszilveszter vendégei. Korb Attila - trombita, aki sokoldalúságának köszönhetően olyan zenekarok tagja, mint a Modern Art Orchestra, a Bohém Ragtime vagy a Hungarian Swing Company. Attila felmenői között található a most felújított Zeneakadémia egykori építésze, Korb Flóris, tehát a tehetség a családban nem egyedüli, ezt jól mutatja, hogy a nagyzenekari hangszerelések is az ő segítségével jöttek létre. Dennert Árpád - szaxofon, klarinét, aki szintén sokoldalúságával tűnik ki, a Budapest Jazz Orchestra tagja és a Náray Erika kísérőzenésze. Mátrai Zoltán - szaxofon, klarinét, a Bohém Ragtime-mal Joe Murányitól tanulta a stílust, de saját funky szerzeménye is van "Reggeli kávé" címmel. Nagy Iván - zongora, korábbi jazz formációk tagja a Piarista Ragtime-ban kezdte pályafutását, azon kevés hazai zongoristák egyike, akik a Hot Jazz Band színeit zongorára is képesek átültetni. Bényei Tibor - szuzafon, korábban a Dr. Walter blues formációban töltött el hosszú éveket, ma a Freemen Jazz Band vezetője, sok Hot Jazz Band felvétel részese, ahol az 1920-as évek hangzása a mérvadó. A zenekar sorait napjainkban Gáspár Pali erősíti, akivel Bényei Tamás, a zenekar vezetője egyedülálló bendzsó show-t varázsol a színpadra. Két további vendég, Bendik Marcell és Kasznai Dóra szvingtánc-bemutatót tart a koncert csúcspontján.

A tehetséges zenésztársak egyenként is bemutatják tudásukat, ám az örömzenére az igazi apropó a műsor második fele, melyben nagyzenekarrá kibővülve, együtt adnak elő néhány kedvenc szerzeményt, mellyel életre keltik az 1920-as, '30-as, '40-es évek felvételeinek varázsos hangzását, amire az egész világ mulatott. A műsorban sorra kerülnek korabeli amerikai dallamok az 1940-es évekből, például a címadó dal Benny Goodman zenekarának hangszerelésében, de Duke Ellington "Rocking Rhythm"-jén túl nagy kedvencek csendülnek fel, mint a "Szerelemhez nem kell szépség", vagy a "Május Éjszakán". Olyan eredeti hangképben gyönyörködhetünk ezen az estén, amelyet utoljára a '40-es évek Magyarországán hallhatott a nagyérdemű! Idén sem marad el a tombola és a pezsgő, és a zenekar állandó vendége Bolba Éva.

Hirdetés