VOCES8 Budapesten március 26- és 28-án!

Időpont: 
2014. március 26. 0:00 - szerda

A fantasztikus brit Grammy-díjas vokálegyüttest, a VOCES8-t Budapesten két alkalommal, két különböző műsorral láthatja a közönség: március 26-án a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Szent István Bazilikában és március 28-án a BMC-ben.

Március 26-án a Szent István Bazilikában különleges, a többitől eltérő műsorral szerepelnek. Kizárólag angol egyházzenei darabokkal, egyetlen korszakot átölelve, ehhez méltó helyszínen várja közönségét az együttes. A Stuartok korát megidéző koncerten az érett reneszánsz legjelentősebb angol komponistái, Gibbons, Weelkes, Ramsey és Tomkins szakrális műveit hallhatjuk.

2013. július 10. 12:57 -  

 

 ©View on Flickr

Nagy-Britannia világhírű és sok évszázados vokális hagyományainak egyik legszínvonalasabb képviselője és őrzője a fiatal VOCES8 énekegyüttes, melynek férfi tagjai a legendás Westminster Apátság kórusában kezdték énekesi pályájukat. A szólista kvalitásokkal rendelkező nyolc énekes a kórusirodalom öt évszázadából válogatta műsorát, melyben reneszánsz madrigálok, motetták, romantikus kórusok, népszerű feldolgozások váltogatják egymást hangulatos és garantáltan magas művészi színvonalú előadásban.

Az együttes repertoárjának alapját a klasszikus kóruszene adja, ugyanakkor műsoraik a reneszánsz polifóniától különleges jazz- és popdal-átiratokig terjednek, a Signum Classics kiadónál díjnyertes lemezek sorát vették fel.

VOCES8 újszerű oktatási workshop-sorozatot működtet, amely a kreativitást és a kiemelkedő zenei teljesítményt serkenti, évente húszezer embert ér el világszerte, amivel elnyerték az UNESCO elismerését is. Művészeti együttműködései során olyan zenekarokkal dolgozott közösen, mint a Philharmonia, a Londoni Filharmonikus Zenekar és a Les Inventions régizenei együttes.

A Grammy-díjas VOCES8 kétséget kizáróan a világ egyik legizgalmasabb és legsokoldalúbb énekegyüttese, első magyarországi turnéjuk minden bizonnyal életre szóló zenei élményt nyújt a közönségnek!
Részletes információ: www.filharmonia.hu

Hirdetés