2018. február 24. - szombat

Emlékezés a Tavaszi Fesztiválon...

Időpont: 
2014. március 27. 19:30

Március 27-én Tolnay Klárira, a száz éve született színészikonra emlékezhetünk a Madách Színház Budapesttől New Orleansig című „színház-koncertjén”. A legendás művésznő vallotta, hogy „a színházban az összes érzékszerveket meg kell mozgatni. A szemre, a fülre… a szívre kell hatni, és ez az út vezet az észhez is.

A színház a ma vallása”. Vajon meg lehet-e fejteni a varázst, a hatást, megérteni az üzenetet? Nehéz megmagyarázni, hogy mi tesz egy művészt naggyá. Olyanná, akire nem lehet nem odafigyelni, ha jelen van a színpadon vagy a filmvásznon. A titokhoz talán nem is szavak, hanem a zene vihet közelebb. A Hot Jazz Band a muzsika segítségével idézi fel a huszadik század egyik legnagyobb színésznőjének, a közönség kedvencének egyéniségét, pályáját, s mindeközben megelevenedik a ’30-as, ’40-es évek zenei világa is, sőt még eljutunk az amerikai dél, New Orleans francia negyedének szűk utcáira is.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.

Grecsó Krisztián, Hrutka Róbert

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje Gyulán.