2018. november 19. - hétfő

Újabb ősbemutatóra készül a Budapest Jazz Orchestra

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Budapest Jazz Club
Időpont: 
2014. május 24. 16:00 - 20:00
hars_viktor.jpg

2014. május 24-én, 16 és 20 órától a Budapest Jazz Club-ban a kiváló bőgős-basszusgitáros, Hárs Viktor felkérése és ötlete alapján kerül bemutatásra egy különleges produkció, Budapest Jazz Opera címmel.

A szerző és egyben szövegíró Hárs Viktor egy több tételes magyar nyelvű művet komponált, kimondottan a Budapest Jazz Orchestrára, meghívott énekes szólistákkal. A mű az ’50-es, ’60-as évek magyar jazz korszakának pillanatait idézi, a budapesti jazztanszak elindulásától, szereplői (fiktív) korabeli hallgatók. Megtisztelőnek tartják a lehetőséget, és kihívás számukra ismét egy ősbemutató keretein belül új magyar kortárs jazz kompozíciót játszani. Viktor az elmúlt években számos hangszerelést készített nagyzenekari felállásokra, külön szimfonikus zenekarra, illetve szimfonikus zenekarra és big bandre együtt is.

Több mint 15 éve komponál és ír dalszövegeket olyan zenekarok számára, mint a Hobo Blues Band, Kozma Orsolya, Hárshegy Band vagy a Budapest Jazz Orchestra. Rendkívül jó zenei ízlése mindig hallgatható és magas színvonalú zenét produkál. A Budapest Jazz Orchestra számára írta első big band darabját 2004-ben, Szögesdrót gyermek címmel, melyből 2005-ben lemez készült. 2003 decemberében alakult saját zenekara. 2006-ban írta Cloudsound című 6 tételes kantátáját, melyet a Magyar Rádió mutatott be. Legújabb projektje a HársCsekeDésA trio.

Közreműködik:
Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Mujahid Zoltán, Farkas Gábor Gábriel.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.