Djabe Special Guest Steve Hackett

Helyszín: 
Időpont: 
2014. július 18. 19:00 - péntek

Steve Hackett a Genesis legendás gitárosa is fellép a Djabe-val az Óbudai Nyári Fesztiválon 2014. július 18-án az óbudai Fő téren este 19 órakor!

A világsztár és hazánk elsőszámú jazz/világzenei fúziós együttese nem most találkoznak először. Hackett lemezén a Last Train to Istanbul című dalt a Djabe zenekar inspirálta és a gitáros a saját zenekarával nem is játssza, csak a magyar csapattal. Steve Hackett 2003 óta készít felvételeket a Djabe-val. Phil Collins és Peter Gabriel egykori zenésztársa saját kezdeményezésére 2007 óta rendszeresen turnézik is velük, így minden évben két hetet töltenek együtt koncertezéssel vagy stúdiófelvételekkel. Számos országban szerepeltek együtt, többek között Malajziában, Hollandiában, Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában, Boszniában, Romániában és Oroszországban, sokszor tízezres közönségnek. A Romániai Garana Jazz Fesztiválon 15 ezer ember tombolt Djabe és Steve Hackett közös produkciójára. Steve Hackett szinte valamennyi Djabe stúdióalbumon játszik, melyek közül érdemes kiemelni a 2012-es Down And Up és a 2014-es Forward című albumokat. A formáció eddig négy közös DVD-t és három koncert CD-t adott ki. A legendás zenésznek természetesen kedvenc Djabe dalai is vannak, olyanok, mint a City of Habi, a Distant Dance, a Tájak, a Clouds Dance, és a Wind And Bell.

A koncert egy másik nemzetközileg ismert sztárvendége, a Mezzoforte együttes dobosa: Gulli Briem. Az izlandi zenész 2012 óta játszik együtt a Djabe zenekarral, több sikeres koncertet adtak Magyarországon és a környező országokban. Gulli tevékeny részt vállalt a 2014-es Forward című album munkálataiban, ahol ütőhangszeresként dolgozott. A Djabe Special Guest Steve Hackett koncertprogram teljesíti mind a Djabe, mind a Genesis rajongók elvárásait, hiszen elhangzik számos klasszikus Genesis-sláger, néhány Steve Hackett-szám és a Djabe történetének néhány kiemelkedő darabja is. A Djabe zenekar a nemzetközi Genesis-fórumok szerint tökéletesen játssza a legendás együttes dalait. Ilyen például többek között a Firth of Fifth, a Los Endos vagy az In That Quiet Earth. Steve Hackett egyedi gitárjátéka különleges színt ad a Djabe számoknak és a zenekar tagjaira is mindig inspirálólag hat. Az idei óbudai koncerten az együttes a megszokott műsorán kívül az új Forward című lemez anyagából is válogat.

A Djabe fennállásának 19 éve alatt számos hazai és külföldi zenei díjat nyert el.Eddig 42 országban képviselte a magyar zenét és zenésztársadalmat, nyugodtan mondhatjuk: kirobbanó sikerrel. Közel 30 kiadványuk látott napvilágot, amelyek nemcsak zenei, hanem a hangzás kiváló minőségével is felhívták magukra a figyelmet, hiszen a világ minden tájáról érdeklődnek a Djabe hanghordozók iránt.

A zenekar tagjai a hazai jazzélet kiemelkedő reprezentánsai:
Barabás Tamás – basszusgitár
Banai Szilárd – dobok
Égerházi Attila – gitár
Kovács Ferenc – trombita, hegedű, ének
Kovács Zoltán – billentyűs hangszerek

Hirdetés