2017. október 23. - hétfő

Állatkertek éjszakája

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Felnőtt 2.500 Ft, Gyerek 1.800 Ft (2-14 éves korig), Közös jegy felnőtt: 3.500 Ft*, Közös jegy gyerek: 2.400 Ft* (2-14 éves korig)
Időpont: 
2014. augusztus 29. 19:00 - 2014. augusztus 30. 0:00

Az állatkertek éjszakáján Budapesten egy jeggyel 4 állatkert is látogatható. A résztvevő állatkertek a Fővárosi Állatkert, a Füvészkert, a Tropicarium és a Budakeszi Vadaspark. Valamint a egy-két vidéki állatkert is csatlakozik az eseményhez a debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, a poroszlói ökocentrum, a szegedi és veszprémi állakertek.

Idén 3. alkalommal rendezik meg a múzeumok éjszakájának ötlete alapján az állatkertek éjszakáját. A fővárosban egy belépővel a következő 4 állatkertet lehet meglátogatni 19:00-től 24:00-ig.

A Fővárosi Állatkert 19:00-től várja a látogatókat az éjszakai állatok titkaival, különleges fókashowval, pirája és orrszarvú etetéssel, a fénybe öltözött Varázseggyel és tűzvarázslattal. A program itt található.

A Tropicarium a következőkkel készül és ők szombaton és vasárnap is 10-18-ig várják a látogatókat:

Éjszakai bátorságpróba a "nemszeretem" állatokkal; Kígyó a nyakban...- fényképézkedési lehetőség; Éjszakai szűrőház látogatás 21:00 órakor; Misztikus hangok és fények az éterben; Különleges - a Tropicariumban eddig nem látott egzotikus állatok- bemutatója a cápák "árnyékában" lévő rendezvényteremben; Állatgondozó kollégánk: Bátor Gábor fotókiállítása.....

A szombat vasárnapi program:
Látványetetések (kígyó, aligátor, majmok, piranja, muréna, ráják, stb.); Szűrőház látogatások 11 és 14 órakor; Különleges – a Tropicariumban eddig nem látott egzotikus állatok – bemutatója a cápák „árnyékában” lévő rendezvényteremben; Állatgondozó kollégánk, Bátor Gábor fotókiállítása

A Budakeszi Vadaspark óránként szakvezetéssel várja a csoportokat.

A csoportok létszáma korlátlan, a program időtartama kb. 45 perc. Tapasztalt szakvezetők kíséretében az éjszakai vadaspark titkos életébe nyerhetnek betekintést a bátrabbak, hisz néhány állat „éjszakai üzemmódra van kalibrálva”, vagyis akkor kezdik el a napi tevékenységüket, amikor mi már befejezzük, de a többiek is éjszakai életmódjába is betekinthetnek az érdeklődők. Az éjszakai túrán érdekes és igen szórakoztató szakvezetésen vesznek részt a látogatók, akik meglepett állataink csodálkozó és lebegő fénypárként világító tekinteteinek is szemtanúi lehetnek.

Ezen kívül lesz Hangok az éjszakában előadás és interaktív játszópult.

A Füvészkert pedig szintén szakvezetéssel, növénysimogatóval, világító növényekkel és gyerek kézműves foglalkozással várja a családokat.

További részletek az intézmények honlapján:

Még nem értékelted

nem hiszem, h az állatok

nem hiszem, h az állatok örülnek nyugalmuk megzavarásának... az egész ötlet csak a pénzszerzésre alapul.... tudom, h jól jön a fenntartásra befolyt összeg, de az állatok éjjeli pihenésének megzavarása nem lehet indok erre

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hullám panoráma

Őszi programajánlatok Budapest egyetlen fedett élményfürdőjében, az Aquaworldben.

logo

Meghökkentő helyszínek, rendhagyó kísérletek, kihagyhatatlan programok a Fesztivál utolsó négy napján is, szerte a városban!

www.facebook.com

Megrendezik hazánk legnagyobb sajtünnepét.