Állatkertek éjszakája

Jegyár: 
Felnőtt 2.500 Ft, Gyerek 1.800 Ft (2-14 éves korig), Közös jegy felnőtt: 3.500 Ft*, Közös jegy gyerek: 2.400 Ft* (2-14 éves korig)
Időpont: 
2014. augusztus 29. 19:00 - péntek - 2014. augusztus 30. 0:00 - szombat

Az állatkertek éjszakáján Budapesten egy jeggyel 4 állatkert is látogatható. A résztvevő állatkertek a Fővárosi Állatkert, a Füvészkert, a Tropicarium és a Budakeszi Vadaspark. Valamint a egy-két vidéki állatkert is csatlakozik az eseményhez a debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, a poroszlói ökocentrum, a szegedi és veszprémi állakertek.

Idén 3. alkalommal rendezik meg a múzeumok éjszakájának ötlete alapján az állatkertek éjszakáját. A fővárosban egy belépővel a következő 4 állatkertet lehet meglátogatni 19:00-től 24:00-ig.

A Fővárosi Állatkert 19:00-től várja a látogatókat az éjszakai állatok titkaival, különleges fókashowval, pirája és orrszarvú etetéssel, a fénybe öltözött Varázseggyel és tűzvarázslattal. A program itt található.

A Tropicarium a következőkkel készül és ők szombaton és vasárnap is 10-18-ig várják a látogatókat:

Éjszakai bátorságpróba a "nemszeretem" állatokkal; Kígyó a nyakban...- fényképézkedési lehetőség; Éjszakai szűrőház látogatás 21:00 órakor; Misztikus hangok és fények az éterben; Különleges - a Tropicariumban eddig nem látott egzotikus állatok- bemutatója a cápák "árnyékában" lévő rendezvényteremben; Állatgondozó kollégánk: Bátor Gábor fotókiállítása.....

A szombat vasárnapi program:
Látványetetések (kígyó, aligátor, majmok, piranja, muréna, ráják, stb.); Szűrőház látogatások 11 és 14 órakor; Különleges – a Tropicariumban eddig nem látott egzotikus állatok – bemutatója a cápák „árnyékában” lévő rendezvényteremben; Állatgondozó kollégánk, Bátor Gábor fotókiállítása

A Budakeszi Vadaspark óránként szakvezetéssel várja a csoportokat.

A csoportok létszáma korlátlan, a program időtartama kb. 45 perc. Tapasztalt szakvezetők kíséretében az éjszakai vadaspark titkos életébe nyerhetnek betekintést a bátrabbak, hisz néhány állat „éjszakai üzemmódra van kalibrálva”, vagyis akkor kezdik el a napi tevékenységüket, amikor mi már befejezzük, de a többiek is éjszakai életmódjába is betekinthetnek az érdeklődők. Az éjszakai túrán érdekes és igen szórakoztató szakvezetésen vesznek részt a látogatók, akik meglepett állataink csodálkozó és lebegő fénypárként világító tekinteteinek is szemtanúi lehetnek.

Ezen kívül lesz Hangok az éjszakában előadás és interaktív játszópult.

A Füvészkert pedig szintén szakvezetéssel, növénysimogatóval, világító növényekkel és gyerek kézműves foglalkozással várja a családokat.

További részletek az intézmények honlapján:

Hozzászólások (1)

  • anon
    Anonymous (nem ellenőrzött)

    nem hiszem, h az állatok örülnek nyugalmuk megzavarásának... az egész ötlet csak a pénzszerzésre alapul.... tudom, h jól jön a fenntartásra befolyt összeg, de az állatok éjjeli pihenésének megzavarása nem lehet indok erre

    aug. 29, 2014

Hirdetés