2018. augusztus 19. - vasárnap

Ismét világsztár a Budapest Jazz Clubban!

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Budapest Jazz Club
Jegyár: 
2.000 Ft / 1600 Ft (teljes / diák)
Időpont: 
2015. január 30. 20:00
BJC plakát

Tim Ries és a 25 éves Trio Midnight jubilemi koncertje.

Január 30-án hazánk egyik legmeghatározóbb és egyben legrégebbi jazz-formációja, a három, nemzetközileg is elismert zenész alkotta Trio Midnight ad koncertet a Budapest Jazz Clubban. (1136 Hollán Ernő utca 7.) Az est alkalmával közreműködik tengerentúli világklasszis szaxofonos barátjuk is, Tim Ries, a Rolling Stones zenekar egykori fúvósa. 

Fennállásnak 25. évét ünnepli a mainstream-jazz egyik legismertebb hazai jazz triója. Az 1990-es alakulása óta változatlan zenekart Balázs Elemér dobos, Egri János bőgős és Oláh Kálmán zongoraművész alapította. A külön-külön is sikeres pályaívvel, nemzetközi elismerésekkel is büszkélkedő tagok valódi mesterhármasa ez a formáció, mellyel minden hazai klubban és fesztiválon játszottak már, és emellett jelentős nemzetközi sikereket is elértek.

A Trio Midnight méltó módon ünnepli születésnapját, hiszen január 30-i koncertjük alkalmával triójukhoz a zenekar tagjaival több, mint tíz éves barátságot ápoló, a legendás Rolling Stones-ból is ismert Tim Ries szaxofonos csatlakozik. A zenekart a világklasszis fúvóssal egy brüsszeli jazz versenyen hozta össze a sors. Játékuk olyan mély hatást gyakorolt egymásra, hogy azóta is rendszeresen  koncerteznek együtt itthon és külföldön egyaránt.

Balázs Elemér másik, East Gipsy Band nevű formációja – oldalán Tim Ries-szel – bejárta az államokat. Játszottak a neves new yorki Blue Note, Smalls, és Jazz Standard klubban épp úgy, mint a Detroit Jazz Fesztiválon vagy épp a torontói Rex-ben. Koncertjükön elhangzanak a legismertebb jazz standerdek összetéveszthetetlen „Trio Midnight-felfogásban”, és jó néhány szó szerint is díjnyertes kompozíció Oláh Kálmán, Egri János és Balázs Elemér tollából.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A TIANSEN melegít a bulin augusztus 29-én.

plakát

A színpadon lassan fél évszázada jelenlévő P. Mobil több generáció életének részévé vált.

logo

Az Irie Maffia első saját szervezésű fesztiválja.