Liza, a Rókatündér – közönségtalálkozó február 20-án, a Cinema City Arénában.

Helyszín: 
Időpont: 
2015. február 20. 19:00 - péntek

A vetítés után a nézők beszélgethetnek majd a rendezővel, a szereplők közül pedig Gubik Ágival, Bede-Fazekas Szabolccsal és Schmied Zoltánnal.

Liza, (Balsai Móni – Társas játék, Couch Surf, A berni követ) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. Az egyedi hangulatú alkotásban – mely Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje – olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Bede-Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János vagy Hajdu Steve. A film a Filmteam produkciójában készült, producere Major István.

A február 20-i közönségtalálkozón a rendező mellett a nézők beszélgethetnek Gubik Ágival, aki Liza alsó szomszédját, Ingét alakítja: egy szabad nő, igazi szüfrazsett, önállóan él, szereti a férfiakat, kiket nagy számban fogyaszt.
Jelen lesz Schmied Zoltán, a filmbéli Henrik,  egy ízig- vérig gigerli. Jóképű pojáca, aki imádja a nőket és sportot űz elcsábításukból. Kis jegyzetfüzetet vezet hódításairól. Ugyanakkor retteg attól, hogy elkötelezze magát. A számára szürke kisegér Lizára nem tekint nőként, és "Öcsipóknak" szólítja.
A közönség megismerkedhet továbbá a film férfi főszereplőjével, Bede-Fazekas Szabolccsal is, szerepe szerint Zoltán zászlós vidéki helyszínelővel, aki most került a fővárosba, Csudapestre. Okos, szótlan, különc figura, aki a finn western zene egyetlen hazai rajongója. Liza albérlőjeként nyomoz a szokatlan halálesetek után.

Készült egy karaoke remix klip a filmhez.

A Liza, a rókatündér 2015-ben kezdi meg fesztivál-karrierjét, mégpedig Portugáliában, a Fantasporto fesztivál versenyprogramjában, de jelen lesz a brüsszeli BIFFF (Brussels International Fantastic Film Festival) versenyprogramjában, a finnországi a Helsinki Love & Anarchy Fesztiválon, a csehországi Febiofest-en és Japánban, az Osaka Asian Film Festival verrsenyprogramjába is meghívást kapott a film.

Liza, a Rókatündér színes, magyar romantikus vígjáték
Bemutató: 2015. február 19. Korhatár: 16

Hirdetés