Badacsony New Yorkban március 26-án!

Időpont: 
2015. március 26. 16:00 - 20:30 - csütörtök

Egy fontos dátum a bornaptárba.

A Badacsonyi borvidék ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be immár második alkalommal az impozáns budapesti New York Palotában március 26-án. A múlt évben a rendezvény kiemelt fajtája a "Badacsonyi Szürkebarát"volt és bemutatkozott a "Kéknyelű", az őshonos badacsonyi szőlőfajta is. Az idei esemény fókuszában a könnyed, illatos fehérborok lesznek. A tavalyihoz hasonlóan a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

„Nemcsak a borkedvelő közönség, hanem borászaink üzleti partnerei is kifejezetten várják ezt a tavaszi találkozást, amely kiváló alkalom a pincészetek újdonságainak megismerésére” – mondta Békássy János elnök a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a badacsonyi borászok aktív közreműködésével rendezik meg az összborvidéki bemutatkozást.

A 2015-ös tematika: Illatos Badacsony.
A borászok minden évben külön tematikával készülnek: az idei rendezvény fókuszában a könnyed, illatos fehérborok lesznek. Az egységesen magas minőségre idén is nagyon odafigyelnek a badacsonyiak: egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti a borokat, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak. A rendezvénynek immáron negyedik éve a borvidék támogatója, a legendás New York Kávéház ad otthont.

A kóstolót megelőzően a szakmai partnereket várják majd, - az illatos fajtákról szóló szakmai előadással és meglepetés vendégekkel - ezt követően pedig minden borkedvelő részt vehet az exkluzív kóstolón, elővételben vásárolva mindössze 4.900 forintért. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet belépőt venni, 5.900 Ft-os áron.
2015. március 26. (csütörtök)
New York-palota (Budapest, Erzsébet krt. 9-11.)
14:00-től 16:00-ig - szakmai meghívottak kóstolója
16:00-tól 20:30-ig - sétálókóstoló a nagyközönség részére