2018. július 20. - péntek

Vásári komédia a Mátyás templom tövében

Kinyomtatom...
Időpont: 
Repeats minden 7. nap (Szombat) július 25 2009-ig . 2009. július 18

Simai Kristóf 18. századi magyar szerző Gyapai Mártony, a feleség-féltő című komédiájával kezdődött a négy szombaton át tartó programsorozat a Budai várban, a Mátyás templom bejáratával szemben lévő zenepavilonban. Ezen a szombaton Török Ádám és barátai, majd 25-én a Fricsay Fúvós Együttes lép fel a Budavári Művelődési Ház által szervezett ingyenes rendezvénysorozaton.

Július 18. 11 óra: Blues café
A Budavári Művelődési Ház akusztikus klubja költözik ki egy kellemes délelőtti zenélésre a zenepavilonban. A megújult Mini három tagja, Török Ádám (fuvola), Török Péter (gitár) és Horváth Mihály (szájharmonika) játszanak régi és új, ismert és ismeretlen blues és rock dallamokat.
A Blues Café szeptembertől a Bem rakparton folytatódik.

Július 25. 11 óra: Fricsay Fúvós Együttes
A Fricsay Richárd Katonazenei Hagyományőrző Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy a magyar katonazene kulturális értékeit, szellemi hagyományait megőrizze és ápolja, sok száz éves történetét, neves személyiségeinek munkásságát kutassa, népszerűsítse. Az egyesület életre hívója a Magyar Honvédség Központi Zenekar tagsága volt, amely 2000 augusztusában az első közgyűlés összehívásával kezdeményezte a szervezet hivatalos bejegyzését. Az egyesület főként aktív- és nyugállományú katonazenészekből áll, de számos, a katonazenét pártoló tag segíti a célkitűzések és programok megvalósítását.
Az egyesület, kiemelt feladatának tekinti a magyar zenekultúra és a katonazene népszerűsítését. Az egyesület névadója, Fricsay Richárd élete és munkássága emlékére az elnökség minden évben megrendezi a magyar katonazenekarok szóló- és kamaraművészeinek hangversenyét a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében. A katonazene és a fúvószene népszerűsítése érdekében 2001 óta működik az egyesület irányításával a Fricsay Fúvósegyüttes, amely katonazenészekből verbuválódott. A zenekar napjainkig számos koncerten, kulturális rendezvényen szórakoztatta a zeneszerető közönséget.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

teljes_kepernyo_rogzitese_2018.07.15._150640.jpg

Akiknél talán csak Tom Waits játssza jobban a saját dalait.

plakát

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja tíz napon át várja a látogatókat.

Bonnie és Clyde plakát

Magyarországi ősbemutató és lemezbemutató a Városmajori Szabadtéri Színpadon.