2018. július 18. - szerda

Cakó Ferenc élő homokanimációja az Urániában

Kinyomtatom...
Időpont: 
2015. december 5. 14:00
Karácsonyi mesék plakát

Az animációs rendező hagyományosan minden év december első hétvégéjén mutatja be homokrajz előadását az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

2015. december 5-én, szombaton 14 órakor Cakó Ferenc élő homokanimációs előadását, korábbi, emlékezetes munkáit és Világmesék címmel most készülő új sorozatából két epizód ősbemutatóját láthatja a közönség.

Cakó Ferenc 40 éves pályafutása során animációs filmjeivel a világ minden jelentős filmfesztiválján nyert díjakat, Cannes-tól Los Angelesen át Berlinig. Animációs filmjei közül a homokanimációs filmek hozták számára a legtöbb nemzetközi sikert. Ebből a műfajból fejlesztette ki a művész az élő homokrajz előadást, amelynek során a zenére komponált homokanimációt speciális technikai megoldással élőben, a mozivászonra kivetítve élvezheti a közönség.

Az idei, december 5-én 14 órától látható műsort Mikulás napja és a közelgő karácsonyi ünnepek ihlették. A szervezők 4-12 éves gyermekeknek ajánlják a programot. A korábbi előadások vidám hagyománya volt, hogy felhívnak a színpadra olyan gyerekeket, akik ki akarják próbálni a homokkal rajzolás szépségeit, amit a nézők, szülők kivetítve a nagy mozivásznon is élvezhetnek majd.

Cakó Ferenc a program keretében az elő homokrajzolás mellett korábbi emlékezetes munkáit és új, eddig sosem látott filmjeit is bemutatja. Nemrég készült el két rész új, Világmesék című sorozatából, amely a világ különböző országainak népmeséit dolgozza fel. A december 5-i előadáson két epizód ősbemutatójára is sor kerül, az egész sorozat csak 2018-ban lesz látható.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Főszerepben Anna Netrebko, Jonas Kaufmann, Rolando Villazón, Erwin Schrott és Juszif Ejvazov.

plakát

Tom Cruise és Penélope Cruz zseniális thrillerével folytatódik a Paramount Nyári Mozi.

plakát

2018. július 17-18. Balatonfüred, Kisfaludy Galéria.