Liliom bemutató a Miskolci Nemzeti Színházban

Időpont: 
2016. február 26. 19:00 - 22:00 - péntek

Külvárosi legenda szerelemről, elfogadásról, megbocsátásról.

Molnár Ferenc egyik leghíresebb színdarabja hatalmas siker volt nemcsak magyar, hanem számos külföldi színpadon is. A Liliom azok közé a drámák közé tartozik, amelyek soha nem avulnak el. Ha kíváncsi, nyitott, érzékeny színházcsinálók viszik színre a körhintásfiú és a cselédlány, valamint a körülöttük lévő szereplők történetét, mély és egyben humoros előadás születik szerelemről, megbocsátásról, hűségről. 

A magyar irodalom egyik legszebb szerelmes történetét, Molnár Ferenc Liliom című külvárosi legendáját állítja színpadra a Miskolci Nemzeti Színházban Szabó Máté rendező. Molnár Ferenc hatalmas életművének egyik leghíresebb, legsikeresebb drámája a Liliom, a melegszívű hintáslegény és az egyszerű, de a hintáslegénybe egy életre szerelmes cselédlány megható története, amely február 26-án újra megelevenedik a miskolci színpadon.

Julika, a cselédlány soha többé nem megy haza kimenőjéről, hanem a körhintás-csalogató Liliom kedvese lesz. Liliomot a körhinta-tulajdonos Muskátné, a férfi szeretője rúgja ki, amiért kiáll a kis cselédbogár mellett. Liliom és Julika együtt nyomorognak, közben Julika gyereket vár, ám Liliom türelmetlenül, rosszul bánik vele. Pedig szeretik egymást, igaz, mély szerelemmel. Olyan szerelemmel, ami ebben a világban nem is érthető, és nem is teljesülhet be igazán, és ami talán számukra is felfoghatatlan. De egymás iránt érzett hűségük még Liliom halála után is kitart, és örökre összeköti őket.

Molnár Ferenc: Liliom - Külvárosi legenda
2016. február 26. – Bemutató
Miskolci Nemzeti Színház
Liliom: Simon Zoltán
Juli: Czakó Julianna
Mari: Simonfi Adrienn
Hugó: Kokics Péter
Muskátné: Szirbik Bernadett
valamint Máhr Ági Jászai-díjas, Harsányi Attila, Fandl Ferenc, Molnár Sándor Tamás, Farkas Sándor, Mpénár Róbert, Dávid Kamilla, Osváth Tibor, Péva Ibolya, Kerekes Valéria,
A Baltazár színház tagjai, az Utca-Szak fiataljai                   
Dramaturg: Garai Judit
Rendező: Szabó Máté

Hirdetés