2018. november 17. - szombat

Modern Art Orchestra: Cimbalomversenyek a BMC-ben

Kinyomtatom...
Időpont: 
2017. február 26. 19:30
Lukács Miklós (Dobos László fotója)

Vendég: Lukács Miklós cimbalomművész.

A big band, mint zenekari forma történetében eddig példa nélküli a "cimbalom big band". Bacsó Kristóf a Modern Art Orchestra tagja és egyben nagyszerű zeneszerző ezt a különleges ötletet valósította meg, darabját cimbalomra és big bandre írta.

2017. február 26-án vasárnap este fél 8-tól a Budapest Music Centerben a Restringed Music - Suite for Cimbalom and Jazz Orchestra  ősbemutatóját hallhatja a közönség. A műben kortárs zenei elemek ugyanúgy megtalálhatók, mint a mai modern jazz-re jellemző hangzás, a kompozíció egészét pedig Bartók öröksége és egyfajta kelet-közép-európai életérzés hatja át.

Ugyanezen az estén egy másik különlegességnek is fültanúja lehet a közönség: az Elements c. darabot szerzője, Fekete-Kovács Kornél saját cimbalomművész nagyapjának ajánlotta. Ez a darab a hangszer adta lehetőségekkel játszik három tételben, Kornél a művet kifejezetten Lukács Miklós cimbalomművész számára írta. A zeneművet a jelenlegi formájába Subicz Gábor zeneszerző hangszerelte át, így big band formációban először kerülhet sor az előadására ezen a koncerten.

Az előadást Lukács Miklós cimbalomjátéka teszi tökéletessé.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.