2017. november 18. - szombat

Modern Art Orchestra: Cimbalomversenyek a BMC-ben

Kinyomtatom...
Időpont: 
2017. február 26. 19:30
Lukács Miklós (Dobos László fotója)

Vendég: Lukács Miklós cimbalomművész.

A big band, mint zenekari forma történetében eddig példa nélküli a "cimbalom big band". Bacsó Kristóf a Modern Art Orchestra tagja és egyben nagyszerű zeneszerző ezt a különleges ötletet valósította meg, darabját cimbalomra és big bandre írta.

2017. február 26-án vasárnap este fél 8-tól a Budapest Music Centerben a Restringed Music - Suite for Cimbalom and Jazz Orchestra  ősbemutatóját hallhatja a közönség. A műben kortárs zenei elemek ugyanúgy megtalálhatók, mint a mai modern jazz-re jellemző hangzás, a kompozíció egészét pedig Bartók öröksége és egyfajta kelet-közép-európai életérzés hatja át.

Ugyanezen az estén egy másik különlegességnek is fültanúja lehet a közönség: az Elements c. darabot szerzője, Fekete-Kovács Kornél saját cimbalomművész nagyapjának ajánlotta. Ez a darab a hangszer adta lehetőségekkel játszik három tételben, Kornél a művet kifejezetten Lukács Miklós cimbalomművész számára írta. A zeneművet a jelenlegi formájába Subicz Gábor zeneszerző hangszerelte át, így big band formációban először kerülhet sor az előadására ezen a koncerten.

Az előadást Lukács Miklós cimbalomjátéka teszi tökéletessé.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Felkai Miklós fejében három évtizeddel korábban született meg a gondolat, hogy egy csapatba terelje a nyolcvanas évek közepe-végének akkori legmeghatározóbb gitárosait.

Időpont: 
2017. november 16 - 2017. november 19
kamara.hu fesztivál, plakát

A világ legkiemelkedőbb kamarazenészei lépnek fel a zeneirodalom kedvelt darabjaival a kamara.hu fesztiválon. A november 16-19 között harmadik alkalommal megrendezett sorozat alapítója a Simon Izabella-Várjon Dénes zongoraművész-házaspár.

Időpont: 
2017. november 9 - 2017. november 20
Balázs Elemér Group, együttes

Idén 2017. november 9. és 20. között rendezik meg a Héttorony Fesztivált, amely toronymagasan a legjobb világ- és népzenéit viszi el Makovecz Imre tereiben. A programsorozat 11 helyszínen várja az érdeklődőket határon innen és túl - Budapest, Csíkszereda, Kolozsvár, Szigetvár, Bécs, Makó, Zalaegerszeg, Paks, Siófok -, amely november 20-án, Makovecz Imre születésnapján egy ünnepi koncerttel zárul.