2018. április 20. - péntek

Korai Öröm és Yava koncert Solymáron

Kinyomtatom...
Időpont: 
2009. szeptember 11. 19:00
Yava

Aki egyszerre akar tombolni és elmélyedni a népzenében, annak pénteken Solymáron a helye! A Pest megyei település hagyományos őszi búcsúján szeptember 11-én este egymás után ad koncertet a Korai Öröm és a Yava zenekar.

Fergetegesnek ígérkezik az idei Solymári Búcsú nyitónapja. Az Apáczai Csere János Művelődési Ház udvarán egymás után lép fel a hazai világzenei élet két izgalmas szereplője. Pénteken este héttől ad koncertet a Korai Öröm, amely saját stílusát ethno-trance-tribal-metalnak nevezi.

YavaYava

A Fonogram világzenei-díjra jelölt Yava este 9-től táncra csábítja, és zavarba ejti a közönséget Solymáron. A népzenészekből, rockerekből és punkokból álló együttes maga a kézzelfogható ellentmondás. Dalaikban egymásnak felelget a szóló- és basszusgitár, valamint a lant, a kecskeduda és a kaval. Az egyik percben még őrült zúzás, a következőben már mennyi nyugalom árad a színpadról. Mindez egy új műfaj, a Folcore, amely a Yava tavaly ősszel megjelent bemutatkozó lemezének a címe is. A solymári koncerten ennek a dalait játssza a zenekar. A lemez teljes anyagát meg lehet hallgatni a www.yava.hu honlapon.

A Solymári Búcsú honlapja: http://www.apaczai.com/bucsu/

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Kárpáti Dódi

Kárpáti Dódi Születésnapi Priváti Projekt.

plakát

A kilencvenes évek legnagyobb slágereit jegyző dance-sztárok lépnek fel az idei Telekom VOLT Fesztivál utolsó napján.

Jazzanova Live feat. Paul Randolph

Az elmúlt évek során egyre szélesebb zenei spektrumot ölel fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál kínálata, így nem meglepő, hogy idén is a könnyűzene és elektronikus zene legkiválóbbjai adják egymásnak a színpadot.