2018. április 25. - szerda

Képhatár

Kinyomtatom...
Időpont: 
2009. október 2 - 2009. november 30
A KREA bemutatja: Képhatár

2009. október 2.-án a KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatóinak a Vizuális Kommunikáció órákon elkészült, egyedileg installált munkái és a vizsgamunkák a Design Hét keretében mutatkoznak be. A megnyitó programjához egy különleges akció performansz is kapcsolódik, amelyen a művészek és a nézők egy közös műalkotást hoznak létre.

A KREA iskola kiállításán szereplő művek olyan vizuális stúdiumok, amelyeket a különböző alkalmazott művészettel foglalkozó hallgatók készítettek a Vizuális Kommunikáció órákon. A különböző témák elemzésével – úgy, mint a provokáció, a performansz, a fotó-festészet vagy pl a történetmesélés lehetőségei - és azok művészettörténeti példáival megismerkedve, részben ezek hatásaira hagyatkozva a hallgatók maguk is megpróbáltak egy műtárgyat létrehozni. A programban résztvevőket láthatóan inspirálta ez az új szerepkör, vagyis az autonóm művészet szabad légköre, és a kortárs művészet kifejezésmódjainak változatos lehetőségei. A művek tanulmány jellegűek, de mindig olyan elvárással készültek, hogy akár kiállítási kontextusban is megállják a helyüket.

A KREA bemutatja: KéphatárA KREA bemutatja: Képhatár

A megnyitó kapcsolódó programjaként a fehér overallos akcióművészek vezetésével az iskola előtérének egyik teljes falfelületén egy újabb műalkotás készül majd el, amelynek létrehozásában és alakításában a kiállítás teljes időtartama alatt a látogatók is közreműködhetnek.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Garay Nagy Norbert: Boateng Kármen Stephanie

Budapest új kiállítóterében, a Budai Várban található Mikve Galériában, több hazai hírességről készült festményt is felfedezhetünk.

Munkácsy Mihály Párizsi enteriőr Olvasó nő

A világ egyik legjelentősebb múzeumában, a szentpétervári Ermitázsban önálló kiállításon mutatkoznak be Munkácsy Mihály művei.

plakát

A francia Michel Bouvet a világ egyik legkeresettebb kulturális plakáttervezője.