Képhatár

Időpont: 
2009. október 2. 0:00 - péntek - 2009. november 30. 0:00 - hétfő

2009. október 2.-án a KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatóinak a Vizuális Kommunikáció órákon elkészült, egyedileg installált munkái és a vizsgamunkák a Design Hét keretében mutatkoznak be. A megnyitó programjához egy különleges akció performansz is kapcsolódik, amelyen a művészek és a nézők egy közös műalkotást hoznak létre.

A KREA iskola kiállításán szereplő művek olyan vizuális stúdiumok, amelyeket a különböző alkalmazott művészettel foglalkozó hallgatók készítettek a Vizuális Kommunikáció órákon. A különböző témák elemzésével – úgy, mint a provokáció, a performansz, a fotó-festészet vagy pl a történetmesélés lehetőségei - és azok művészettörténeti példáival megismerkedve, részben ezek hatásaira hagyatkozva a hallgatók maguk is megpróbáltak egy műtárgyat létrehozni. A programban résztvevőket láthatóan inspirálta ez az új szerepkör, vagyis az autonóm művészet szabad légköre, és a kortárs művészet kifejezésmódjainak változatos lehetőségei. A művek tanulmány jellegűek, de mindig olyan elvárással készültek, hogy akár kiállítási kontextusban is megállják a helyüket.

A megnyitó kapcsolódó programjaként a fehér overallos akcióművészek vezetésével az iskola előtérének egyik teljes falfelületén egy újabb műalkotás készül majd el, amelynek létrehozásában és alakításában a kiállítás teljes időtartama alatt a látogatók is közreműködhetnek.

Hirdetés