2018. november 16. - péntek

New York Jazzgödör: Dave Douglas Quintet, Dresch Mihály

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Gödör Klub
Jegyár: 
2500 Ft
Időpont: 
2009. október 5. 20:00
Dresch Mihály, szaxofon

A 3 koncertből álló New York Jazz Gödör koncertsorozat első estéjén, október 5-én (hétfőn) este 8 órakor az idei Rising Star díjas tenorszaxofonos, Donny McCaslin triója lép fel.

A Dave Douglas Quintet zenei színvonalának köszönhetően McCaslin az elmúlt évben széles körű elismerést ért el. Persze - már-már ijesztő - virtuozitása, egyedi zeneszerzői hangja már az előző évtizedekben is érzékelhető volt, McCaslin már többször bebizonyította, hogy sessionzenésznek is kiváló. Szerepelt Danilo Perez, Luciana Souza lemezein és fellépett Tom Harrellel, Brian Blade-del, John Pattituccival, a The Mingus Banddel, és Pat Methenyvel. A nagybőgős Scott Colley, az elmúlt három évben Colley, Herbie Hancock triója tagjaként (a dobos Teri Lynne Carringtonnal együtt), valamint két kvartettel is (melyek közül az egyikben Gary Thomas szaxofonossal, a másikban pedig Bobby Hutchersonnal játszott együtt) körbejárta a világot. A háromszoros Grammy-díjas Antonio Sanchez sok kritikus és zenész szerint generációja egyik legkiemelkedőbb dobosa.

Dresch Mihály mai magyar jazz kiemelkedő alakja, kiváló szaxofonos, a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki. 2005-ben Dresch Mihályt a Gramofon Magazintól az Év Jazz-zenészének választotta, 2007-ben Liszt-díjat kapott.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.