New York Jazzgödör: Dave Douglas Quintet, Dresch Mihály

Helyszín: 
Jegyár: 
2500 Ft
Időpont: 
2009. október 5. 20:00 - hétfő

A 3 koncertből álló New York Jazz Gödör koncertsorozat első estéjén, október 5-én (hétfőn) este 8 órakor az idei Rising Star díjas tenorszaxofonos, Donny McCaslin triója lép fel.

A Dave Douglas Quintet zenei színvonalának köszönhetően McCaslin az elmúlt évben széles körű elismerést ért el. Persze - már-már ijesztő - virtuozitása, egyedi zeneszerzői hangja már az előző évtizedekben is érzékelhető volt, McCaslin már többször bebizonyította, hogy sessionzenésznek is kiváló. Szerepelt Danilo Perez, Luciana Souza lemezein és fellépett Tom Harrellel, Brian Blade-del, John Pattituccival, a The Mingus Banddel, és Pat Methenyvel. A nagybőgős Scott Colley, az elmúlt három évben Colley, Herbie Hancock triója tagjaként (a dobos Teri Lynne Carringtonnal együtt), valamint két kvartettel is (melyek közül az egyikben Gary Thomas szaxofonossal, a másikban pedig Bobby Hutchersonnal játszott együtt) körbejárta a világot. A háromszoros Grammy-díjas Antonio Sanchez sok kritikus és zenész szerint generációja egyik legkiemelkedőbb dobosa.

Dresch Mihály mai magyar jazz kiemelkedő alakja, kiváló szaxofonos, a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki. 2005-ben Dresch Mihályt a Gramofon Magazintól az Év Jazz-zenészének választotta, 2007-ben Liszt-díjat kapott.

Hirdetés