2018. augusztus 21. - kedd

IX. Olasz nyelv hete a világban

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Olasz Kultúrintézet
Időpont: 
2009. október 12 - 2009. október 18

A IX. Olasz Nyelv Hete a világban című rendezvénysorozat fő témája idén „Az olasz nyelv a tudományban, művészetben és műszaki életben” lesz. A rendezvénysorozat 2008. október 12-18. között kerül megrendezésre Budapesten.

A gazdag programsorozat 2009. október 2-án, pénteken Molnár C. Pál: Itália a Művész szívében című kiállítás megnyitójával, illetve az azt követő Itáliai emlékek, kulturális beszélgetéssel vette kezdetét és október 14-én, szerdán 18.00 órakor, az Olasz Kultúrintézetben Kálmán Béla (MTA Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézet) Galilei távcsövétől az űrtávcsőig című előadásával folytatódik. A Molnár C. Pál kiállítás 2009. október 31-ig tekinthető meg.

2009. október 15 –én, csütörtökön 18.00 órakor, szintén az Olasz Kultúrintézetben kerül sor az Olasz-svájci estre, a budapesti Svájci Nagykövetség együttműködésével.
Az est során Nicola Navona professzor (a Mendrisioi Modern Archívum igazgatóhelyettese, az Olasz Svájci Egyetem Építészeti Akadémiájának oktatója) előadást tart Zürich és Milánó között: az építészet Ticinóban a XX. században címmel. Ezt követően levetítik Denis Rabaglia rendezésében a Marcello, Marcello című filmet.

A IX. Olasz Nyelv Hete a világban című rendezvénysorozat 2009. október 16-án, pénteken 16.00 órakor az Olasz Kultúrintézetben, Primo Levi: az író és kémikus. A szénatom utazása (Primo Levi) című kiállítás megnyitójával és a Noran kiadásában megjelent, Primo Levi elbeszéléseit tartalmazó Angyali pillangó – Válogatott novellák című antológia bemutatójával fejeződik be. A rendezvényt az Olasz Kémiai Társaság, a Firenzei Egyetem Kémia Tanszéke, az ICCOM-CNR és az Olasz Nagykövetség Kulturális Attaséjának Irodája szervezte a budapesti Olasz Kultúrintézet együttműködésével. Résztvevők: Prof. Luigi Dei (Firenzei Tudományegyetem), Prof. Gianna Reginato (Firenzei Tudományegyetem), valamint a Székács Vera, a kötet szerkesztője és válogatója.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Eső,  Delhi, Lodi Garden 2018. augusztus

Hogy mindketten – férjem és én is - nyugdíjasok lettünk, nemcsak elméleti kérdésként merült fel a „hát most mit csináljunk?” Én még végig se gondoltam az egészet, amikor férjem már kitalálta, hogy egyik régi álmát megvalósítja: kimegy Indiába jógát tanulni meg egy kis szankszritot hozzá.

borító

Óriási nemzetközi siker Mackenzi Lee romantikus, történelmi kalandregénye.

borító

Akiket száműzött a szeretet hiánya. Vajon otthonra találhatnak-e még bárhol a világon?