2018. szeptember 20. - csütörtök

Bomol

Kinyomtatom...
Helyszín: 
K. Petrys Ház
Időpont: 
2009. október 13 - 2009. november 6
Szigeti Tamás: Kibomló leány

Szigeti Tamás festőművész Bomol című kiállítása 2009. október 13-án, kedden este 20 órakor nyílik kiállítás a K. Petrys Ház galériában.

Szigeti Tamás 1968-ban született Budapesten. 1994-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem Környezettervező szakán, 2000-ben pedig Mexikóvárosban, a San Carlos Képzőművészeti Akadémia Mesterkurzusának Festő szakán. A K. Petrys Házban ezt megelőzően négy önálló kiállítása volt látható:
Kétszer született dolgok - 2004, Testsugárzás -2005, Belső, felszín - 2006, Intro - 2008
Munkái szerepeltek 2003-ban, a Magyar Festészet Napja alkalmából rendezett csoportos tárlaton is.

Szigeti Tamás: Kibomló leánySzigeti Tamás: Kibomló leány

" Bevezető a Bomol-hoz: Mindenekelőtt áttetsző képeket szerettem volna festeni. Többszörös rétegeik közül bomoljék elő a titkosan mozduló élet festett képe – ez volt a terv. A figurák kétfélék lettek: leányok vagy ebek. A városi vadon kiemelt szereplői ők: a romlatlanság, az ösztönélet, a testiség és a vágy kifejezői. Mezítelenül ábrázoltam a leányalakokat, vagy épp a vetkezés pillanatában; és mezítelen minden eb, hiszen ez így természetes. A képeken az emberi- és állati alakok ugranak, elhajolnak, fekszenek, játszódnak. Beletörődve pillanataik feslő magányába ténykednek mindannyian. Eközben a felületi narratíva saját életet él: buborékos, erezetszerű, repedezett és lyukacsos - hol fényes, hol koptatott. Élet és romlás fénylő tócsák felett ölelkezik." – Szigeti Tamás

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Bukta Norbert kiállítása az Óbudai Kulturális Központban.

plakát

A kiállítást szeptember 16-án, 16 órakor Szoboszlai János - tanszékvezető egyetemi docens, MKE, Képzőművészet-elmélet Tanszék - nyitja meg.