2018. január 19. - péntek

Téli Fesztivál

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Millenáris
Időpont: 
Repeats mindennap (Vasárnap) december 07 2008-ig . 2008. november 29
Téli Fesztivál

A 2005-ben, majd 2006-ban megrendezett Intro Fesztivál „örököseként” a Téli Fesztivál tulajdonképpen egy, a Millenáris kezdeményezésére létrejött „összehangolt kulturális akció”, a kortárs művészetek néhány legfontosabb budapesti helyszínének fókuszba helyezésével.

A legfrissebb kulturális termékek téli vásáraként a mai művészetek sokszínűségére, eleven és változó mivoltára kívánja felhívni a figyelmet – a kortárs alkotások nem csupán egy szűk réteg számára elérhetők, hanem mindannyian találunk közöttük izgalmas csemegét.

Az előzmények négy intézmény – a Millenáris, az A38, a Trafó és a Műcsarnok – összefogásaként születtek, mostanra viszont tovább bővült a kínálat a kortárs kultúra néhány fontos bástyájának csatlakozásával, mint a MU Színház, a Mai Manó Ház vagy a K.Petrys Ház. Emellett egy immár kultikusnak számító helyszín/program is része a fesztiválnak: a Cinetrip Sparty a Rudasban, amely az acid house 20 éves évfordulóját celebrálja ezúttal.

S ha már a csemegéknél tartunk: a Millenáris kínálata a Waldeck nujazz-estjétől a Michael Manring nevével fémjelzett, különleges audiovizuális élménynek ígérkező Fractal Strings-ig terjed, a Trafóban többek közt a Compagnie 9.81 című francia új cirkusz mutatkozik be, az A38-on a tenorszaxofon-fenomén Chris Potter koncertje mellett a legkülönbözőbb stílusok kavalkádja várja a látogatókat, a MU-ban pedig egyebek közt Bodó Viktor legújabb bemutatójára kerül majd sor. De a képzőművészetek szerelmeseinek is lesz miből mazsolázni: összesen 9 kiállítás várja őket a fesztivál különböző helyszínein.
 

CsatolmányMéret
Teli_fesztival_2008_Programok.pdf276.35 KB
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Valuska Gábor

A Sanghaji Konzervatórium kortárs előadása, a Tang Xianzu kínai opera.

Miklósa Erika és Fekete-Kovács Kornél

Miklósa Erika koncertje Fekete-Kovács Kornéllal és a Modern Art Orchestrával.

fotó Urbán Ádám

Január 13-án, szombaton ért véget a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyprogramja.