2018. július 18. - szerda

Browser címmel nyílik kiállítás a Liget Galériában

Kinyomtatom...
Szakál Éva portré

Hogyan válnak a szavak vizuális élménnyé?

2018. június 28-án nyílik Browser címmel kiállítás Szakál Éva képzőművész alkotásaiból a Liget Galériában. A Browser sorozat a mindennapjainkat behálózó digitális térre reflektál, az online ingerek és a végtelen keresőrendszerek inspirálták. A kiállítást megnyitja Muladi Brigitta művészettörténész, a kiállítás kurátora.

Szakál Éva korábbi munkáiban is megfigyelhető a művészeti tevékenység újradefiniálása, inspirációt merít a digitális térből, alkotásait meghatározza a hiány jelenléte. A Browser című sorozat szintén a hiánnyal, a valóságos, helyesebben a digitális látvány hiányával foglalkozik. Alkotásaiban a festészet klasszikus technikájával jeleníti meg a jelenünk digitális valóságát. Sorozatában képernyőfotókkal igyekszik rögzíteni azokat a pillanatokat, amikor az internet gyenge jelerőssége miatt a keresőbe beírt téma képei homogén színmezőkre redukálva jelennek meg. A képi információk helyett felbukkanó színes négyszögeket néhány általános, a létünket meghatározó fogalom mentén jeleníti meg, mint a most, a rutin, a semmi, a komfort, a rend, vagy az idő. 
„A böngészés során arra lettem figyelmes, hogy minden szónak meghatározott egyéni színsémái vannak. Így, ez a keresési módszer egyfajta kutatássá alakult a fogalmak és a színek közötti kapcsolatokra vonatkozóan. Ezáltal alapfogalmakat teszek vizuálisan láthatóvá.” – mesél Szakál Éva a Browser című sorozatról.
Szakál Éva a Pécsi Egyetem Festőművész szakán szerezte diplomáját, számos csoportos és egyéni kiállításon is bemutatkozott alkotásaival Budapesten és külföldön egyaránt. 2018-ban elvégezte a Budapest Art Mentor programot.
Kiállítás kutátora és megnyitószemélye: Muladi Brigitta, művészettörténész

Megnyitó: 2018. június 28. (csütörtök) 19:00
Liget Galéria, Budapest, Ajtósi Dürer sor 5, 1146
Kiállítás látogatható: 2018. június 28. – július 26.
További információ az esemény Facebook oldalán olvasható.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

meghívó

Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával 24 kiváló kortárs képzőművész készített festményt, szobrot, fotót vagy egyéb installációt a Hungarikon Gyűjtemény számára.

Waliczky Tamás

2018. július 4-étől a Molnár Ani Galériában.