Törzsasztal Szabó Zoltán Attilával, Sáfár Orsolyával és Charlie-val

2018. július 24-én, 20:40-kor újra Törzsasztal a FIX TV-ben!

Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Sáfár Orsolya, a Magyar Állami Operaház magánénekesnője, és Horváth Charlie jazz/blues-ikon, a Tátrai Band frontembere vendégeskedik.

A sokszínű, igényes műsort egy Konfuciusz-idézettel kezdi a műsorvezető: „a zene olyan örömet okoz, amelyet az emberi természet nem nélkülözhet.” S ha már öröm és vidámság, a Magyar Állami Operaház Kamaraművésze díjjal frissen kitüntetett Sáfár Orsolya az elismerés átvételének sajátos körülményeit idézi meg. Annyit előzetesen – avagy kedvcsinálóképpen?! – elárulhatunk, hogy a Csillagóra gáláját egy bikini tette felejthetetlenné! Persze, a Törzsasztal műsora sem nélkülözi a kivételes pillanatokat. Most például Charlie egyik legnagyobb slágerét (Nézz az ég felé) halljuk – a díva előadásában! Nem titok, ez a kedves meglepetés még Horváth Charlie szemébe is könnyeket csal...

Az augusztus 10-én a Tátrai Banddel a Budapest Parkban muzsikáló Liszt-díjas rockénekes pályája néhány emlékezetes pillanatáról mesél, külön kitérve a balettintézetis évekre, ahol – mások mellett – Keveházi Gáborral, Markó Ivánnal kötött életre szóló barátságot. A meglepetések műsorában Dúzsi Tamás, az év borásza is szolgál egy, a zenészvendégek számára becses ajándékkal: felbontja a muzsika hangjai ihlette borát, a Vinagóra-aranyérmes Pentatont.

A nagyszerű szekszárdi borok kortyolgatása közben George Gershwin neve, és operája: a Porgy és Bess is szóba kerül. Annál is inkább, mert Sáfár Orsolya alakítja Bess-t az Erkel Színházban, Szabó Zoltán Attila pedig a Gershwin szerelmei című színdarab szerzője. Mi több, a műsorból kiderül: Charlie ugyancsak nagy rajongója az amerikai zeneszerzőnek, s pályaválasztására, zenészi gondolkodásmódjára a komponista dzsessztrombitás kortársa, Louis Armstrong, azaz Satchmo úgyszintén jelentős hatást gyakorolt.