Horrorklasszikusok és vérfagyasztó alkotások a mozis csatornán

Ajjaj! Hideglelős halloween vár ránk a Paramount Channelen!

A Paramount Channel gondoskodik arról, hogy az elkövetkező napokban és az előttünk álló hosszúhétvégén se unatkozzunk: mától-vasárnapig éjjelente a borzongásé lesz a főszerep, természetesen a közelgő halloween jegyében. Az utóbbi évtizedek legjobb horrorfilmjeit láthatjuk; többek között A kör első és második epizódját, vagy Stephen King két mesterművét, a Carrie-t, illetve az Az című produkciókat, de természetesen a főattrakció a Jamie Lee Curtis főszereplésével készült Halloween-filmek lesznek.

A sort a brutális sorozatgyilkos, Michael Myers ámokfutásának történetét feldolgozó, végletekig izgalmas alkotások nyitják. Ma az 1995-ben bemutatott Hallowen: Az átok beteljesül című filmet láthatják a horrorműfaj kedvelői, kedden a 2002-es Halloween – Feltámadást, szerdán pedig a H20 – Halloween húsz évvel későbbet.
Stephen King egyik legismertebb regénye, a Carrie már több filmes alkotót is megihletett. A klasszikus, 1976-os változatot az Oscar-díjas Sissy Spacek főszereplésével forgatták. Carrie White egy visszahúzódó, gimnazista lány, akinek otthon a vallási fanatikus édesanyjával, az iskolában pedig a rosszindulatú osztálytársaival kell nap mint nap megküzdenie. A tinilány felfedezi, hogy különleges, telekinetikus képeséggel rendelkezik, amit arra használ, hogy bosszút álljon azokon, akik megkeserítik az életét. Az Az című horror szintén egy világhírű King regény alapján készült, és csütörtök éjjel lesz adásban. A film egy legtöbbször bohóc formájában megjelenő, gyermekeket elrabló és az ő félelmükből táplálkozó lény és egy maroknyi, mindenre elszánt kisfiú küzdelméről szól.
A hetet pénteken a stílszerűen 2006. 06. 06-án bemutatott Ómen, majd szombat és vasárnap A kör első és második része zárja. Előbbi egy fiatal, befolyásos házaspárról szól, akik tragikus körülmények között elvesztik újszülött kisfiukat. Az elhunyt gyermekük hiányának pótlására örökbe fogadnak egy fiút, akiről később kiderül, hogy maga az Antikrisztus. A 2002-ben bemutatott A kört pedig egy 1998-as japán horrorfilm ihlette. A történet egy természetfeletti eredetű videókazettát állít a középpontba, amelynek tartalmát, ha valaki megnézi, az hét nap múlva meghal. A kör folytatása 2005-ben debütált a mozikban, az első rész cselekménye után körülbelül 6 hónappal játszódik.

Filmek a halloween jegyében a Paramount Channelen:
• Halloween, az átok beteljesül: október 29., 23.00
• Halloween – Feltámadás: október 30., 23.00
• H20 – Halloween 20 évvel később: október 31. 23.00
• Carrie: november 1., 23.00
• Stephen King: Az 1-2.: november 1., 00.30
• Ómen: november 2., 23.00
• A kör: november 3., 23.00
• A kör 2.: november 4., 23.00