Georgia Hunter: A szabadság illata

Egy holokauszttúlélő család hihetetlen, de igaz története.

Georgia Hunter tizenéves korában szembesült a ténnyel, hogy holokauszttúlélő családból származik. Családja történetei inspirálták arra, hogy beutazza Európát, és idős rokonokat és levéltárakat látogatva összerakja a történet apró darabkáit, melyek végül első könyvét ihlették.

A szabadság illata egy zsidó család hihetetlen, de igaz története, ami a háború előtti Párizs dzsesszklubjaitól a szibériai Gulag borzalmáig vezeti az olvasót. Egy kötet, ami testközelből mutatja be a II. világháború szörnyűségeit, miközben bizonyítja a szeretet mindent legyőző erejét. 1939-et írunk. A Kurc család három generációja a zsidókat sújtó intézkedések ellenére megpróbál normális életet élni. Ám amikor utoléri őket a háború valósága, a feldúlt kontinensen a szélrózsa minden irányába szétszóródva kell megtalálniuk a szabadság felé vezető útjukat. Megingathatatlan élni akarásukban és a félelemtől hajtva, hogy sohasem látják viszont egymást, a Kurc család tagjai kénytelenek a reménységre, találékonyságra és belső erejükre hagyatkozni. A szabadság illata tanúságtétel arról, hogy az emberi lélek a legsötétebb időkben is képes túlélni és győzedelmeskedni.

Georgia Hunter tizenöt éves volt, amikor megtudta, hogy a családtagjai holokauszttúlélők. Nekilátott, hogy feltárja felmenői lenyűgöző történetét; idős rokonokkal beszélgetett, levéltárakban kutatott, adatokat gyűjtött. Ebből a munkából született A szabadság illata. A szerző blogján számtalan érdekes kiegészítő információ és dokumentum található a könyvről és a családról.

"Néha találsz egy könyvet, ami megmozgat, ami veled marad, és megköveteli, hogy megoszd másokkal is. Egy történetet, ami egyszerre szívszorító és örömteli. Ami túl valószínűtlen, hogy igaz legyen, mégis az. Ez a könyv A szabadság illata." - The Art of Why Not.

A könyv előrendelhető a kiadó weboldalán.