Családi okok miatt – nyitónap a MODEM-ben

2019. augusztus 17-én 16 órakor a MODEM 3. emeleti kiállítóterében.

16:00: Nyitónapi tárlatvezetés Don Tamással, a kiállítás kurátorával

„Tárlatunk három részből épül fel: az elsőben olyan képzőművészek készítenek új műveket, akik munkásságuk során már foglalkoztak a család témájával. Miután a kortárs irodalomban is hangsúlyosan jelen van a téma, így fontos, hogy az irodalom is megjelenik a kiállításon. Nem csupán az egyenes szövegeket mutatjuk be, hanem különböző művészeti ágakban tevékenykedő művészek fogják feldolgozni az általuk kiválasztott verset egy másik médiumban. Az utolsó szakaszban a Pettendi Szabó Péter által tartott féléves workshop eredményeit fogjuk bemutatni, amelynek résztvevői debreceni, illetve környékbeli személyek, akik érdeklődnek a családi fotók iránt.

Az ember önmagához és a világhoz való viszonyát alapjaiban határozza meg a családi környezete és a családtagjaival ápolt kapcsolata, sőt sok esetben a családtörténete is. Az elmúlt években a világ számos területén a politikai közbeszédben újra kiemelten jelent meg a család fogalma; a kérdéshez bárki tud kapcsolódni emlékei, érzései, történetei, tapasztalatai vagy ezek hiánya miatt.  A Családi okok miatt megpróbál kilépni a kortárs képzőművészet szűk közegéből és párbeszédet kezdeményez az erre nyitott emberekkel.”

Kiállítók:

Áfra János, Balogh Viktória, Esterházy Marcell, Kocsi Olga, Kemény Lili, Kolos Ádám, Maria Lima Victor, Nagy Csilla, Nemes Csaba, Németh Ilona, Oravecz Imre, Puklus Péter, Schuller Judit Flóra, Sallai László és Szabó Benedek, Szász Lilla, Turi Tímea, Závada Péter.

A workshopot vezette: Pettendi Szabó Péter

Résztvevők:

Boros Dorina, Éliás Tamás, dr . Fegyveres Mária, Gellén József, Hofgárt Károly,

Horog Máté, dr . Keszeg Anna, Kun Ágnes Laura,

Kurátor: Don Tamás

Szakértők: K. Horváth Zsolt, Ragó Anett.

A családon belüli erőszak blokkot tervezte: Balla Csönge

A Családi okok miatt című kiállítás nyitónapjára buszt indítanak Budapestről. Szeretnénk, ha minél többen eljutnának a megnyitóra, és a lefoglalt helyeket valóban igénybe vennék, ezért a buszra előzetesen lehet online jegyet venni.

A jegy ára ezer forint, ami a MODEM kávézójában kávéra és üdítőre váltható.

Gyülekező augusztus 17-én a Planetárium előtt 11:45-kor. A buszsofőr MODEM táblával fogja várni az érdeklődőket. A busz 20:00-kor indul vissza Debrecenből, a MODEM melletti parkolóból.

Online regisztráció az alábbi linken érhető el:

A nyitónapi tárlatvezetés ingyenes. Az eseményről videófelvétel készül.