Animascope 6 - A Budapesti Metropolitan Egyetem animációs estje a Puskin Art Moziban

Hatodik alkalommal rendezi meg a METU őszi animációs vetítését, idén új helyszínen, a Puskin Art Moziban várják a nézőközönséget.

A válogatás az Animáció alap- és mesterszakon, valamint az angol nyelvű animációs képzésen végzett hallgatók diploma- és vizsgafilmjeit mutatja be. Az eseményt Muhi András producer nyitja meg. 2019. október 14., hétfő, 18:15 - Puskin Art Mozi, Metropolis terem. A METU Animáció szemléletéhez hűen, a programban változatos témájú, technikájú és stílusú filmek láthatók majd, bepillantást nyújtva az Egyetem animációs műhelyében zajló alkotói munkába. Mindösszesen húsz alkotást mutatnak be október 14-én.

Többek között Gál Adrienn Animáció alapszakos diplomafilmjét, az Outsidert:

“Diplomamunkaként egy rajzanimációs filmet rendeztem, amibe élőfilmes elemeket is belefűztem. A történet folyamán egy narancssárga figurát követünk végig, aki próbál beilleszkedni a társadalomba, sikertelenül. Ezen karakteren keresztül a kívülálló konfliktusait igyekeztem bemutatni, de legfőképpen azt, hogyan éli meg mindezt ő, mi játszódik le benne. Egy hirtelen ötlettől vezérelve jutottam el ehhez a témához, ami személyes érintettsége mellett, később azt tapasztaltam, igen aktuális társadalmi jelenség is.”

Diplomainterjú Adriennel itt.

Rebák Tamás Animáció mesterszakunkon diplomázott, Szökési sebesség című filmje egészen az űrig repít… vagy mégsem?!

„Diplomafilmem egy üldözés története sci-fi köntösbe ágyazva. Nem én választottam, hanem ő engem. Akkoriban akarva-akaratlanul is ez a hangulat uralkodott rajtam, így végső soron ennek köszönhetően született meg a film, és lett egy személyes alkotás, amilyennek egy első filmnek lennie kell szerintem. A legfontosabb számomra, hogy nagyon sok mindent tanultam magamról és a filmgyártásról a hosszú hónapok alatt, azóta is emésztem még a dolgokat. A film címe, a Szökési sebesség egy űrutazós szakkifejezés, végső elhatározást szimbolizál, melyet nagyon nehéz elérni és meghozni, de ha végre sikerül, fellélegezhetünk, és folytathatjuk utunkat tovább. Ez történik most velem is. :)”

Diplomainterjú Tamással itt.

Nemes Regina szintén Animáció mesterszakon végzett, A Bekockázva! cartoon stílusban készült rövidfilm, mely egy kis kalandozócsapatról szól.

“A történet az asztali szerepjátékok (társasjátékok) világában játszódik, annak elemeként a kockadobás befolyásolja a szereplők szerencséjét. Társaimmal több éve játszunk hasonló játékokkal; a projektet a saját karaktereinkről és élményeinkről mintáztuk.”

Diplomainterjú Reginával itt.

A vetítés kétnyelvű, a filmek angol illetve magyar felirattal láthatók.

A belépés ingyenes, a pénztárnál átvehető nullás belépőjeggyel.

A vetítésre kerülő filmek listája:

Bardo / r. Spitzer Fiorella

Bekockázva/ Get Diced / r. Nemes Regina, Pataki Balázs, Zolcsák Eszter

Dreampire - Ash Meadows / r. Lantos Júlia

Dreampire – Kapcsok / r. Teleki Viola

Dreampire – Shia / r. Kardos Eszter

Dreampire – Waltz / r. Orosz Tina

Ego / r. Wator Ádám, Bacsa Noémi

I Have Problems / r. Debreczeni Zsuzsanna

Kék pillangó / Blue Butterfly / r. CicaTej

Kulthely / Cult Place / r. Siegler Áron

Mostanában nagyon /  Especially Nowadays... / r. Gyarmati Lejla

Orpheus és Euridiké / Orpheus and Eurydice / r. Chilton Flóra

Outsider / r. Gál Adrienn

Papa / r. Bakos Fanni

Plop / Csobbanás / r. Flaka Kokolli

Ravatal / Catafalque / r. Petrovits Péter

Reggeli / Breakfast / r. Horesnyi Máté

Spirit Walk / r. Finta Simon

Stimulus / r. Straubinger Gréta

Szökési sebesség / Escape Velocity / r. Rebák Tamás