„Szép Csendben” premier Tallinnban

Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljának elsőfilmes versenyprogramjában lesz a Szép Csendben nemzetközi premierje.

Nagy Zoltán első mozifilmje a Filmalap Inkubátor Programjában készült, a tallinni premiert követően a koppenhágai East by Southeast filmfesztivál is műsorra tűzi, a hazai mozikban országszerte november 14-től lesz látható.

Nyilvánosságra hozták a november második felében Tallinnban mintegy 250 mozgóképet felvonultató nagyszabású nemzetközi seregszemle programját. A „Fekete éjszakák” címmel megrendezett filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által „A-kategóriával” minősített 15 fesztivál egyike a nagy presztízsű berlini, cannes-i, locarnói és velencei szemlékkel együtt.

Nagy Zoltán játékfilmes bemutatkozása, a Szép csendben meghívást kapott az elsőfilmes versenyprogramba. A november 22-i premieren Nagy Zoltán, valamint Osváth Gábor és Dreissiger László producerek személyesen mutatják be a filmet a rangos fesztivál közönségének.

A Szép csendben főszereplője, A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 60 éves karmesterük "bizalmas" viszonyt próbál építeni az egyik 14 éves csellista lánnyal. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállott nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.

A film főbb szerepeiben Major Erik, Bognár Lulu, Máté Gábor, Schell Judit és Szamosi Zsófia láthatók. A Szép csendben c. alkotás a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával, a Filmfabriq gyártásában, a KMH Film és a Vertigo Média koprodukciójában készült.

A novemberi bemutató előtt október 18-án, premier előtti jótékonysági vetítésen volt látható a Szép csendben c. film a budapesti Művész moziban. A vetítés forgalmazói bevételét a Vertigo Média a Hintalovon Alapítvány számára ajánlotta fel.