Ray Dalio: Elvek

Magyar nyelven is megjelent a nemzetközi bestseller – Bill Gates ajánlásával.

Ray Dalio: Elvek című több millió példányban eladott önéletrajzi ihletésű könyve bemutatja, hogyan lett egy teljesen átlagos Long Island-i középosztálybeli család gyermekéből napjaink egyik legsikeresebb embere. A Principles nem egy pénzügyi-befektetési szakkönyv, hanem egy, a maga területén páratlanul sikeres és különleges ember beszámolója a saját sikereihez vezető útról, s az útja során kialakított és követett elvekről.

„Ray Dalio rendkívül értékes iránymutatással és felismerésekkel szolgált nekem, ezek immár az olvasók számára is elérhetők az Elvekben.” – Bill Gates

Ray Dalio napjaink egyik legkiválóbb befektetője és vállalkozója 1975-ben saját lakásában alapította meg befektetési cégét, a Bridgewater Associatest, amely az irányítása alatt az elkövetkező 42 esztendő során a világ legnagyobb hedge fundjává nőtte ki magát. Az induláskor egyszemélyes vállalkozásból az évtizedek során egy 1700 alkalmazottat foglalkoztató és 124,7 milliárd dollárnyi vagyont kezelő pénzügyi intézményt épített fel, amelyet olyan egyedülálló vállalati kultúra jellemez, amely a szociológusok és pszichológusok figyelmét is felkeltette. Innovatív pénzügyi termékei miatt a céget a pénzügyi iparág Apple-jének, Ray Daliót pedig az iparág Steve Jobs-ának is szokták nevezni. Dalio felkerült a Time magazin száz legbefolyásosabb emberének, illetve a Forbesnak a világ száz leggazdagabb emberét tartalmazó listáira. 2011 áprilisában feleségével együtt csatlakozott Bill Gates és Warren Buffett Giving Pledge elnevezésű jótékonysági kezdeményezéséhez, vállalva, hogy még életében vagyona több mint felét jótékony célokra adományozza el.

A könyv egy rövidebb változatát 2011-ben online közzétette, amit több mint 3 millió példányban töltöttek le. A Principles több mint 28 hétig szerepelt a New York Times Bestseller Listáján, több mint 25 országban adták ki. Világszerte már több mint 1 millió példányban kelt el, és havi szinten több mint 100 ezer példányban fogy (2018. júliusi adatok).