Meghosszabbítják Keleti Éva kiállítását a Műcsarnokban

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítást egy héttel, 2020. február 9-ig meghosszabbítják!

Keleti Éva Élet/Kép c. retrospektív kiállítását eddig közel tizenkétezren látták, a művésznő öt nyilvános teltházas tárlatvezetést tartott.

Van, akinél az életkor nem meghatározó jellemző, csak életrajzi adat – ilyen Keleti Éva is, aki több évtizedes szünet után ragadott újra fényképezőgépet. Ott folytatja, ahol abbahagyta: évtizedek alatt fölhalmozott tudással, de jelen idejű érzékenységgel. Manapság már mind képekben beszélünk, így üzenünk a világnak – ő azonban már fél évszázada vallja: kép és a szöveg egyenrangú. A kezdetektől képes volt egyetlen kattintással történeteket megőrizni, elkapott pillanatokkal érzelmeket átadni, portréfotókkal a lelkekbe látni, amikor sokan még álmodni sem mertek hasonlóról. Régi fotói modernek és ismerősek, új képein pedig felértékelődik a jelen. Keleti Éva képi univerzuma átértelmezi az időt. És ünnepli az életet.

„A finisszázs kapcsán felhívást teszünk közzé:

Van egy fényképe Keleti Éváról? Tűzze ki!

A kiállítás bejáratánál kialakítottunk egy felületet, melyre a kiállítás végéig egyszerű, otthon is kinyomtatható emlékképeket várunk, maximum 18x24 cm-es méretben. Nemcsak olyan fotót, rajzot, közönséges printet, amelyiken a művésznő személyesen van rajta, hanem, ami a kiállításában készült, valamelyik őt ábrázoló kiállítás-elemmel, vagy bármilyen emlékfotót, ami Keleti Éva művészetével kapcsolatos.

Február 8-án, szombaton 15 órakor, a nyilvánosság előtt Keleti Éva választ a képek közül, és a három, neki leginkább tetsző kép kitűzőjét 1-1 Keleti Éva Élet/Képek c. albummal jutalmazunk.”

Új kísérőprogramokat is hirdettek a prolongálás kapcsán:

2020. február 4., kedd 18.30 -              Exkluzív tárlatvezetés Gordon Eszter fotográfussal

2020. február 8., szombat 15 óra         Keleti Éva dedikál - Finisszázs-fotófal díjkiosztó

2020. február 8., szombat 16.30 -        Exkluzív tárlatvezetés Mácsai Pál színész, rendezővel