Szenzációs Oscar-nap a Paramount Channelen

Ha február, akkor Oscar-gála!

Természetesen az idei díjátadóra is gőzerővel hangol a mozis csatorna, amely a ceremónia előestéjén, február 9-én különleges programmal készül a hazai filmrajongók számára. A felhozatalban olyan világsztárok produkciói kaptak helyet, amelyek annak idején méltán érdemelték ki az Amerikai Filmakadémia kitüntetéseit. A Paramount Channel izgalmas filmek mellett egy tippelős játékkal is készül nézőinek.

Február 9-én 12:00-tól James Mangold életrajzi alkotásával, A nyughatatlannal startol el az Oscar-nap. A rendező idén Az aszfalt királyai című filmjével szállt be a versenybe. A maraton 14:55-kor a Diploma előtt és a Közelebb rendezője, Mike Nichols romantikus munkahelyi komédiájával folytatódik. A Harrison Ford, Melanie Griffith és Sigourney Weaver főszereplésével készült Dolgozó lány a főbb kategóriákban is esélyes volt – ám végül a legjobb betétdal szobrával térhetett csak haza. Az ízig-vérig amerikai vígjáték után Nagy-Britanniába térünk át: a 17:25-kor kezdődő Alul semmi történetében pár munkásférfi dönt úgy, hogy sztriptíztáncosként keresik ezután kenyerüket. Peter Cattaneo komédiája a legjobb zene díjában részesült.

A könnyed délután után az estét már az erőteljes alakítások uralják. Frida Kahlo festőnő életrajzi filmjében Salma Hayek testesíti meg az ikonikus művészt, az 19:25-kor kezdődő Fridában elképesztő átalakuláson ment keresztül. Nem is lehet véletlen, hogy a film a legjobb zene díja mellett a legjobb sminkért járó szobrot is elhozta. Az Oscar-nap csúcspontjaként 22:00-tól pedig egy háromszorosan elismert epikus művet láthat a közönség. A visszatérőben Leonardo DiCaprio hozza el élete egyik legnagyobb alakítását. A medvetámadás áldozatául eső prémvadász bosszúvágytól fűtött túlélőtörténete három Oscar-díjat ért. A főszereplő mellett az operatőri munkát és a rendezőt, Alejandro González Inárritut is méltatták.

A 2020-as átadó közeledtével egyre keményebben megy a találgatás, kik érdemlik meg legjobban az aranyszobrocskát. Ez nem is meglepő, hiszen az idei Oscar-felhozatal meglepően erős, szinte egyik kategória győztese sem mondható biztosnak. A Paramount Channel egy izgalmas játékra hívja nézőit a találgatás kapcsán, a főnyeremény egy értékes akciókamera. A csatorna honlapján tíz kategóriában lehet tippelni február 1. és 9. között. Aki legalább hat kategóriában tarol, az esélyes a fődíjra. Azok között pedig, akik legalább három kategóriában jól tippeltek, három Paramount Channel ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Február 9-én 12:00-tól Oscar-nap a Paramount Channel műsorán.