Új évadához, és ezzel 100. epizódjához érkezik a Murdoch rejtélyei az Epic Drama csatornán

A 8. évadra némit lazítottak a gyeplőn a Murdoch rejtélyeinek alkotói.

2020. május 4-én rajtol az Epic Drama csatornán a Maureen Jennings legendás Detective Murdoch regényeiből forgatott, kosztümös bűnügyi sorozat nyolcadik évada. A Murdoch rejtélyei sok millió rajongót gyűjtött az elmúlt 12 évben, akiket az alkotók most egy, az Az éhezők viadalából átemelt eszközzel örvendeztetnek meg.

Hétköznaponként 20:15-től találkozhatunk a sorozat új évadával, amely során egyúttal a 100. epizódhoz is eljutunk. A nézettséget, a több tucat nemzetközi díjat és jelölést a sorozat többek között annak is köszönheti, hogy Toronto város legádázabb gyilkosságainak felgöngyölítése közben fajsúlyos társadalmi kérdéskörökbe (pl. vallási hovatartozás, diszkrimináció vagy női jogok) áll bele, miközben humorról is megfelelő mennyiségben gondoskodik. A sármos William Murdoch felügyelőt alakító Yannick Bisson több női szívet megdobogtatott már, a férfiakat pedig leginkább a korabeli technológiai felfedezések ejthetik ámulatba: az akkor radikálisnak számító ujjlenyomat-azonosítás, vagy a közvetett nyomok igazságügyi és orvostani módszerekkel való vegyítése. E tekintetben az alkotók a 8. évadra egy kicsit engedtek a gyeplőn: úgy gondolták, a vicc kedvéért pár jelenet erejéig eltávolodhatnak a történelemhűségtől, és szabadjára engedhetik fantáziájukat. Így történik, hogy az évad utolsó epizódjában Murdoch egy házi készítésű pisztolyt vesz elő, amelyet valójában Az éhezők viadala című filmből emeltek át.

A sorozat ismert arról is, hogy valós, széles körben ismert személyek tűnnek fel az egyes jelenetekben, így találkozhattunk már többek között H. G. Wellsszel, Henry Forddal, vagy Sherlock Holmes „szülőatyjával”, Conan Doyle-lal. A hétfőtől induló új évadban pedig olyan történelmi alakokat üdvözölhetünk, mint Teddy Roosevelt amerikai elnök, W.C. Fields színész és humorista, vagy Mark Twain író, akinek Tom Sawyer és Huckleberry Finn mellett oly sok mást is köszönhetünk.

A sorozat előzetes spotja itt tekinthető meg, kedvcsinálóként pedig mutatunk egy 30 mp-es jelenetet az új évadból.