A kenyérsütés művészetének nélkülözhetetlen kézikönyve

A #MaradjOtthon időszak egyik leghasznosabb könyvújdonsága.

Bonnie Ohara, a közösségimédiában is népszerű pékmester Hogyan legyünk profi kenyérsütők? című kötetét ajánlom az olvasók figyelmébe. Kenyérsütés otthon? Elsőre macerásnak hangzik, ráadásul a boltokban annyiféle pékárut lehet kapni, minek vesződjünk még ezzel is otthon? Nos, aki így gondolja, még sosem érezte az éppen sülő kenyér illatát, és nem harapott bele a frissen sült kenyérropogós héjába.

Amikor tízezrek fedezik fel a kovászos házikenyér utánozhatatlan ízét és a kovásznevelés fáradtságos, de óriási jutalommal járó feladatát, a pékmesterséget autodidakta módon elsajátító Bonnie Ohara könyve kötelező olvasmány! Nem csak a jó kenyér, ciabatta, briós és társaik titkát mutatja meg, hanem az öngondoskodás örömét is, amire a mostani, új kihívásokkal és stresszforrásokkal teli időszakban - túlzás nélkül állíthatjuk - mindenkinek szüksége van.

Bonnie Ohara könyvében minden benne van, amire szükségünk lehet: átfogó bevezető, a legszükségesebb konyhai felszerelés bemutatása, a kenyérkészítés folyamatának világos magyarázata, könnyen megérthető sütési technikák, valamint nagyszerű tippek. A 32 ínycsiklandó recept mellé az egyes lépéseket illusztráló fotók társulnak.

A Hogyan legyünk profi kenyérsütők? megvásárolható a kiadó (Alexandra) honlapján.