Énekeljen gyermekének: altatódal – zenekari kísérettel

Újabb projektjével ezúttal elsősorban a szülőknek szeretne kedvezni az Óbudai Danubia Zenekar.

Előző, online énekórák projektjéhez hasonlóan most olyan videókat készítenek otthonukból a zenekar muzsikusai, amelyek a napközbeni vagy esti altatáshoz nyújtanak ötletet, segítséget a kisgyermekes családoknak. A mostani összezártságban talán még kiemeltebb szerepet kap a kisgyermekek fektetése, altatása, az éneklés pedig nemcsak öröm és feszültségoldó, hanem a gyerekek számára is szép élmény. Elképzelhető, hogy valaki megtalálja ezek között az általa is sokat énekelt, kedvenc altatódalát, de talán lesz olyan is, aki a rövid videók láttán kap kedvet az énekléshez. Először a zenekar tagjai körében énekelt altatódalokat hangszereli meg Ott Rezső, majd a közönség véleményét kéri a zenekar a dal kiválasztásához. A kis videók a karaoke mintájára felirattal segítik az otthoni éneklést.

Az ÓDZ egyéb sorozataihoz hasonlóan ennek a programnak is célja, hogy a járvány ideje alatt is eljuthasson az értékes zene és a zenekar zenei útépítése a legfontosabb korosztályhoz, a gyermekekhez is.

Az ötrészes sorozatból eddig három látható az Óbudai Danubia Zenekar Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján, a következők május 14-től és 21-től lesznek elérhetőek ugyanitt.

Hirdetés