Vasárnap rajtol el a többszörös díjnyertes sorozat, A tengeralattjáró új évada

A kritikusok által is elismert háborús drámasorozat második évada 2020. május 17-én hajózik ki egész Közép és Kelet-Európába, az Epic Drama csatornára.

A sorozatban, amelyet Wolfgang Petersen 1981-ben bemutatott kultikus mozifilmjének, a Das Boot folytatásának tartanak, központi szerepet kapott a Fantomszál csodálatos főszereplője, Vicky Krieps, de ismét élvezhetjük a Trónok harcából közismertté vált Tom Wlaschiha alakítását is. A sorozatba újonnan köszönt be a King Kong és a Penge sztárja, Thomas Kretschmann, valamint a Casino Royale-ból Clemens Schick.

A nagy költségvetésű A tengeralattjárót a Golden Globe-díjra és két Oscarra jelölt Wolfgang Petersen remekműve és Lothar-Günther Buchheim betsellere inspirálta. Számos nemzetközi elismerést és pozitív kritikát kapott – példának okáért a The Guardian „klausztrofóbikus, okos és teljesen izgalmas újraindításként” jellemezte. 2019-ben sorra nyerte díjait legjobb VFX, legjobb operatőr és legjobb külföldi TV-sorozat kategóriákban, Vicky Krieps alakítását pedig több legjobb színésznői elismeréssel jutalmazták. A második évadot 104 nap alatt forgatták le, öt helyszínen (La Rochelle, Manchester, Liverpool, Prága és Málta), és mindebből három, feszültséggel és fordulatokkal teli történet lett, amely intenzív karakterekkel párosul, és rávilágít, hogyan csorbul az emberi lélek egy háború alatt.

1942 decemberében járunk, amikor a tengeralattjárók nagyágyúja, Johannes von Reinhartz (Clemens Schick) új, titkos küldetést teljesít: három szabotőrt szállít az Egyesült Államok keleti partjára az U-822 fedélzetén. Hűségét azonban megkérdőjelezik, és üldözőbe veszik az Atlanti-óceánon. Eközben Hoffmann (Rick Okon – Tetthely) New Yorkban talál menedéket, ahonnan Bergen (Thomas Kretschmann) jogtudós segít neki hazatérni és tisztára mosni nevét. La Rochelle-ben Simone (Vicky Krieps) továbbra is a náci megszállás érintettjein segít titokban, Margot (Fleur Geffrier – Áldozat?) pedig egy zsidó családot próbál megmenteni. Forster (Tom Wlaschiha), a Gestapo vezetője még mindig nem gyanítja, hogy a két nő miben mesterkedik.

A tengeralattjáró második évadának író-rendező párosa Matthias Glasner (A szabad akarat) és Rick Ostermann, aki A háború árvái című játékfilmjével többek között a német békedíjat is elnyerte. A sorozatot május 17-étől vasárnaponként 21 órakor vetíti az Epic Drama.