December 3-án veszi kezdetét a Budapest Debut Film Forum (BDFF). A négynapos eseménysorozat célja, hogy az elsőfilmes rendezők és producerek bemutathassák projektjeiket, és tapasztalatokat cserélhessenek az európai, elsősorban a visegrádi régióból érkező kollégáikkal. A BDFF helyszíne a JCC Budapest – Bálint Ház lesz.
Ez az év rendkívüli kihívásokat állított minden vendéglátóipari egység elé.
Nehéz volt azok számára is, akik az élménydús vendéglátás szerelmesei. Eddig nem tapasztalt fenyegetés terhe alatt kellett alkalmazkodniuk a kulináris különlegességek kedvelőinek, és a palacsinta rajongóknak egyaránt, mivel az idei pandémiás helyzet nem tette lehetővé kedvenc éttermeik látogatását. A koronavírus miatt a vendéglátás vált az egyik legveszélyeztetettebb területté gazdasági és munkaügyi szempontból is, hiszen csak a hiteles és valódi különlegességeket kínáló éttermek tudtak talpon maradni.
Palacsintás CSR
A Creppy ezekben a rendkívüli időkben is jól alkalmazkodott, remekül helytállt. Egyediségének és erejének köszönhetően sikerült legyőznie a nehézségeket. A legfontosabb szempont a fenntarthatóság megőrzése volt, amit a palacsinta mestere sikeresen véghezvitt. Megtartotta minden palacsintás csapattag kiemelt munkahelyét, sőt a nyár folyamán további, új egységekkel bővült a Creppy. Júliusban Miskolc belvárosában megnyílt a sokoldalú élményközpont, a Creppy Center, majd ezt követően augusztusban a márka második franchise étterme is, a Creppy PalacsintaBistro Gyula. A sikeres terjeszkedésnek köszönhetően - a Creppy - további munkahelyeket teremtett tehetséges szakemberek számára.
"2020-ban a Covid-19 soha nem tapasztalt kihívás elé állított mindenkit. Rendkívül hátrányosan hatott ez a gazdaságra, kiemelten a vendéglátásra. Célunk a termelés folyamatosságának a szituációhoz mért megőrzése, és a Creppy Család minden tagjának megtartása volt, ami sikerült is. A vírus ideje alatt elindult a házhozszállításunk, amely ősztől újra elérhetővé válik Miskolcon”- mondta Oszlánczi Réka, a Creppy megálmodója és tulajdonosa. A munkahelyteremtés és munkaerőmegtartás mellett, a Creppy nagy hangsúlyt fektetett az egészségügyi létesítmények segítésére is. A debreceni Creppy PalacsintaBistro különleges palacsintás adományaival rendszeresen támogatta többek között a Debreceni Gyermekklinikát, valamint a Kenézy Gyula Kórház dolgozóit és betegszállítóit.
Az egészségügyi dolgozóknak járó 30%-os kedvezményen kívül, a debreceni Creppy PalacsintaBistro jótékonysági koncertet szervezett Szirota Jennifer közreműködésével. Az esemény teljes bevételéből a beteg gyerekeket támogató Gyermekremény Alapítványt segítették. A súlyos betegséggel küzdő kis hősöket nemcsak a debreceni egység támogatta, hanem Miskolcon Palacsinta Patrik is. A Creppy ikonikus utazó séfje, gyermeknap alkalmából kedveskedett finom falatokkal, és közös mókával a legkisebb korosztálynak. „A Creppy miskolci és debreceni étterme is túlélte, sőt permanensen termelve átvészelte a legnehezebb időszakot. Amire talán a legbüszkébb vagyok, hogy folyamatosan támogatni tudtuk a legnagyobb terhelésnek kitett egészségügyi dolgozókat, és a veszélyeztetett beteg kisgyerekeket Debrecenben és Miskolcon egyaránt.”- nyilatkozta Oszlánczi Réka.
A Creppy mindenre felkészült
A Creppy továbbra is a legmagasabb higiéniai szabályok szem előtt tartásával készíti el, szolgálja fel, illetve csomagolja be ínycsiklandozó különlegességeit a palacsinta rajongói számára. Kiemelten fontos a munkaterületek és munkaeszközök rendszeres, alapos fertőtlenítése és tisztítása. A Creppy minden vendége a legnagyobb biztonsággal fogyaszthatja el kedvenc palacsintás fogásait, legyen az akár Miskolcon, Debrecenben, vagy a nemrég megnyílt gyulai étteremben. Minden egység felkészült a vírus lehetséges második hullámára, és az esetleges szigorításokra is.
„Közel nincs vége a vírus tombolásának, de a fentiek tekintetében bátran jelentem ki, hogy a Creppy minden tekintetben felkészült. Ismét sikerült bebizonyítanunk, hogy egy konkrét vízióval, tervezéssel és következetes munkával bármilyen kihívás legyőzhető. Ha citromlevet facsar az élet, tegyél hozzá cukrot és szódát, hogy a legjobb limonádét élvezhesd belőle. Ez a klasszikus talán most a legaktuálisabb. Bátran haladjunk ebben a nehéz időszakban is, merjünk lépni, vállalkozni, fejlődni." – tette hozzá Oszlánczi Réka, a Creppy alapító tulajdonosa. A Creppy éttermek célja továbbra is a zavartalan, folyamatos működés, a palacsinta kedvelőinek biztonságos kiszolgálása, és a Creppy egységeiben dolgozó munkaerő megtartása.
Név a brand mögött: Oszlánczi Réka
A magyar franchise márka és az étterem alapító tulajdonosa, Oszlánczi Réka, aki 2014-ben munkásságával kiérdemelte az Év Fiatal Vállalkozója kategóriában a Jövő Reménysége különdíjat. Ezt követően az Amerikai Egyesült Államokban képviselte hazánkat 2016-ban, mint Magyarország sikeres fiatal vállalkozója, 2019 februárban pedig a Nemzetközi Franchise Szövetség éves kongresszusán is részt vett. Jelenleg a FIVOSZ Észak-Magyarországi regionális elnöke.
Creppy egységek:
Creppy PalacsintaHáz Miskolc, Creppy Center Miskolc, Creppy PalacsintaBistro Debrecen, Creppy PalacsintaBistro Gyula