EFN – Az intelligens élelmiszerlogisztikai rendszer

Az élelmiszeripar napról napra egyre inkább virágzik, a 2019-es évben több mint 166 tonna élelmiszert mozgattak csak Európán belül, amelyek egyre nagyobb része határokon átívelő szállítmány.

A rendkívül hatékony és intelligens logisztikai rendszerek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az összetett logisztikai folyamatokat hiba nélkül véghez lehessen vinni. Ezért is jött létre a European Food Network nevű honlap, ahol az európai fuvarozók könnyedén eligazodhatnak a szállítmányozással kapcsolatos műveletekben. A European Food Network honlapja (EFN) nemrégiben indult útjára, a weboldal rendkívül hasznos az élelmiszergyártóknak és a disztribútoroknak, ugyanis hatékonyan összefogja a hálózatban résztvevő élelmiszerlogisztikai szolgáltatók kínálatát. Az átfogó rendszer számos európai országban nyújt segítséget a szállítmányozás területén az exportorientált ügyfeleknek. A partnerhálózat legfontosabb célkitűzése a termékek lehető legbiztonságosabb és leghatékonyabb módon történő szállítása. Az élelmiszerlogisztikában tevékenykedő szakembereknek ugyanazon szabályoknak és törvényeknek kell maradéktalanul megfelelniük, mint az élelmiszergyártóknak az élelmiszer ellátási lánc teljes területén. A nyomon követhetőség, a hőmérséklet dokumentálása és a megfelelő higiéniai körülmények mind-mind elengedhetetlen tényezői az élelmiszer ellátási láncnak. A kifogástalan szolgáltatásért a partnereknek eleget kell tenniük az ügyfelek elvárásainak, amelyhez a hálózatba integrált informatikai rendszerek is hatékonyan hozzájárulnak.

A Dachser megfelelő időben ismerte fel az élelmiszeripar növekvő tendenciáját és nagyon korán alkalmazkodott a megváltozott igényekhez. Ennek biztosítására jött létre 2013-ban a kontinenst nagy részben lefedő European Food Network, amely integrált és költséghatékony megoldást nyújt az ügyfelek számára. A résztvevő szakértőknek és 34 ország vezető élelmiszerlogisztikai szolgáltatójának köszönhetően az EFN egyesíti a regionális szakértelmet annak érdekében, hogy a leghatékonyabban eleget tegyen az európai élelmiszer-gyártók, kiskereskedők, nagykereskedők és forgalmazók igényeinek. A folyamatokra egységes szabványok vonatkoznak, amelyek lefedik a teljes élelmiszer-ellátási láncot és a hozzákapcsolódó informatikai rendszert. A hálózat Európa-szerte bármilyen méretű szállítmányokat képes megmozgatni, kiemelt gyakorisággal, kiváló minőségben, rögzített szállítási határidőkkel.

,,Elégedettséggel tölt el bennünket, hogy létrejöhetett ez a komplex rendszer, amely már az első naptól fogva megkönnyíti az ügyfeleink munkáját a szállítmányozás terén. – hangsúlyozza Darvasi Árpád, Manager Food Logistics Hungary. ,,Annak érdekében, hogy növeljük a szövetség és a tagjainak ismertségét az európai szállítmányozók körében létrehoztunk egy weboldalt. A szállítmányozók bővebb információt kaphatnak a szövetség szolgáltatásainak portfóliójáról, annak nagyságrendjéről és erősségeiről, valamint könnyebben felvehetik a kapcsolatot az országukban megtalálható számukra legmegfelelőbb logisztikai partnerrel.”

Az átlátható felület és a szolgáltatások összefoglalása mellett a weboldalon rendszeresen megjelennek a legfrissebb hírek is az európai élelmiszerhálózattal kapcsolatban, így az ügyfelek folyamatosan naprakészen informálódhatnak a legújabb változásokról.