Toy Story – Játékháború 3D

Az egy évben megjelenő több ezer film közül többségük hamar aktualitását veszti és hamar elfelejtjük. Csak az igazán profik képesek időtálló filmet alkotni. A Pixar, akiről talán nem túlzást azt mondani, hogy életet lehelt a 3D animációba, most megmutatja, hogy a Toy Story még mindig aktuális.

A Toy Story 3D valójában nem más, mint a 1995-ben megjelent Toy Story szemüveges változata. A filmet Disney Digital 3D-ben adják, ami (egy kicsivel) gyengébb mint az IMAX 3D, de mégis a hangsúly nem ezen van. A 3D ugyanis még nincs azon a kiforrott szinten, ami igazán vonzóvá tenné. A filmek néha zavaróak az emberi szemnek, ráadásul egy külön szemüveg is kell hozzá. Ezen kívül kevés az olyan jelenet, ahol ki lehetne használni a 3D előnyeit. Attól még, hogy a hó a szemünk előtt esik és nem a vásznon nem feltétlenül fizetünk ki többet egy mozijegyért.

Így a hangsúly áttevődik arra, hogy a Pixar annyira büszke a Toy Story-ra, hogy újra moziba akarta vinni. Ezt bizonyítja az is, hogy a karaktereket egyáltalán nem rajzolták újra és a gyerekek ugyanolyan élettelen bábúként mozognak mint a játékok. Elsőre egy kicsit zavarónak tűnhet, hogy a 3D kivételével nem vittek bele újabb technikát, de mégsem az, mert a történet egyszerűen zseniális.

Woody, a sheriff Andy kedvenc játéka mindaddig amíg Buzz, az űrvadász meg nem érkezik egy csomagban. A sheriff nehezen viseli, hogy többé már nem ő a kedvenc és mindent megtesz, hogy a kissé elvarázsolt Buzz-t lenyomja. Egy napon véletlenül átdobja a szomszéd kis sráchoz, aki minden játékok réme, mivel mindegyiket szétszereli vagy felrobbantja. Woody belátja, hogy hibázott és elindul az űrvadászt megmenteni.

A filmet elsősorban azoknak ajánlom, akik még nem látták moziban az eredetit és még a 3D is kecsegtetően hangzik számukra, valamint azoknak akik szeretnék előhozni a régi emlékeket, hogy a Toy Story 3-nál már frissen emlékezzenek a korábbi részekre.

10/10 pont

Toy Story - Játékháború (Toy Story) - amerikai animációs film, 91 perc, 1995
rendező: John Lasseter
forgatókönyvíró: Andrew Stanton, Joss Whedon, Joel Cohen, Alec Sokolow

Hozzászólások (4)

  • anon
    Shikaritr (nem ellenőrzött)

    "Buzz belátja, hogy hibázott és elindul az űrvadászt megmenteni"

    talán Woody nem?:)
    mert buzz nem ment meg űrvadászt
    amúgy örök kedvencem marad ez a mese
    pedig 18 vagyok:)

    márc. 02, 2010
  • anon
    misi

    Köszi! :-)

    Javítottam.

    márc. 02, 2010
  • anon
    Shikaritr (nem ellenőrzött)

    Am te szereted a Toy Storyt?

    márc. 02, 2010
  • anon
    misi

    Én??? :-)

    Igen; bár nem vagyok túl régóta rajongó, mert most a 3D kapcsán láttam őket először.

    márc. 02, 2010