Futólépésben a gerincsérültek gyógyulásáért

Elindult a jelentkezés a Wings for Life World Run 2021-es nemzetközi maratonjára!

A Wings for Life World Run világszerte invitálja a futás szerelmeseit 2021-es jótékonysági versenyére, melynek regisztrációja november 17-én vette kezdetét. A nemzetközi esemény célja, hogy ebben a kihívásokkal teli időszakban összekovácsolja az embereket, akik nevezési díjukkal, lelkesedésükkel és kitartásukkal a gerincsérültek gyógyulásához is hozzájárulhatnak. Az első 10 000 regisztrálót ráadásul egy maratoni futópólóval is megajándékozzák a verseny szervezői!

Az elhivatott futók naptárában 2014 óta van jelen a Wings for Life World Run esemény, mely egyre nagyobb méreteket ölt nemzetközi szinten. A verseny szervezői 2019-ben 195 országból már több mint 700 ezer résztvevőt számoltak, akik összesen 7 millió kilométert futottak le, és 30 millió eurót gyűjtöttek össze az alapítvány nemes céljainak segítésére.

„Az a támogatás, amit az emberektől kapunk egyszerűen fenomenális. A Wings for Life World Run futóverseny az alapítvány legfontosabb eseménye. Ebben a nehéz, elszeparált időszakban úgy gondolom, a maraton nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy az embereket a világ minden tájáról összekovácsoljuk, és együtt fussunk a jó ügy érdekében!” – nyilatkozta Anita Gerhardter, a Wings for Life nonprofit egyesület vezérigazgatója.

A Wings for Life World Run jótékonysági futóverseny 2021-ben sem marad el, immár nyolcadik alkalommal rendezik meg. A nevezők egy alkalmazás segítségével tudnak részt venni a maratonon, amin a helyi futóversenyekkel ellentétben nemcsak saját városukban, de világszerte egyidőben tudnak megküzdeni nemzetközi versenytársaikkal. Budapesten például már biztos, hogy Tótka Sándor ifjúsági olimpiai bajnok kajakozó is újra futni fog a jó ügy érdekében.

A versenyzők greenwichi idő szerint 2021. május 9-én 11 órakor állnak startvonalhoz és kezdik meg a maratont – így Budapesten 13 órakor, Tokióban 22 órakor, New Yorkban pedig reggel 7-kor veszi kezdetét a verseny. A futók nyomában egy Catcher Car, vagyis „Követő kocsi” halad: a verseny akkor ér véget, amikor az utolsó „talpon maradó” versenyzőt, azaz a nyertest is utolérte az autó.

A regisztrációval kapcsolatos információk, valamint a 2020-as globális esemény eredményei és részletei a weboldalon érhetők el.