Európai egészségügyi cégeket vezet a német piacra a Startup Campus

Németország fejlett egészségipara révén Európa-szerte vonzó célpont az innovatív egészségügyi kkv-k és startupok számára.

A Startup Campus berlini irodája az EIT Health partnereként már nem csak magyar, de francia, portugál és spanyol cégeknek is segít a németországi piacra lépésben, erős értékesítési fókusszal. A héten a Medicen Paris Region egészségügyi innovációs klaszter és a német vállalkozásfejlesztési ügynökség, a GTAI Germany Trade & Invest közreműködésében szervezte meg idei első nemzetközi online konferenciáját a Startup Campus berlini irodája. A digitális egészségügyi mobil applikációk társadalombiztosítási finanszírozásáról (DiGA) szóló eseményt élőben öt országból mintegy száz résztvevő kísérte figyelemmel. A másfél órás, öt szakmai prezentációt tartalmazó konferencia felvétele szabadon visszanézhető online.

A konferenciát lehetővé tévő nemzetközi együttműködés alapja az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) tavaly indult EIT Health Bridgehead programja, melynek keretében a külpiacra igyekvő, orvostechnológiai cégek 30 és 40 ezer euró közti, vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, amelyből a program akkreditált tanácsadó cégeinek, így többek közt a Startup Campusnak a segítségével kezdhetik meg a nemzetközi piacra lépést. A Startup Campus Berlin a francia cégek mellett Portugáliából, Spanyolországból és az Egyesült Királyságból érkező cégek német piacra való belépését is támogatja. A program minden Európai Uniós tagállamban lévő, így magyar egészségügyi technológiákkal foglalkozó cégeknek is nyitott, a 2021-es turnus jelentkezési határideje március 16.

Emellett a Startup Campus Berlin az idei év első félévében két másik németországi eseményen is fontos szerepet fog játszani. A német piacra lépő hazai cégek március 3-án, a Startup Campus és Magyarország Müncheni Főkonzulátusa által szervezett MMAP Konferencia keretébe ismerhetik meg a német cégalapítás folyamatát és kihívásait. Az eseményen a magyar és a bajor előadók közös célja, hogy a magyar kkv-szektor átfogó képet kapjon a német piacra lépésről. Nyáron pedig a DMEA – Connecting Digital Health kiállításon a Startup Campus a Német Kereskedelmi és Iparkamarával (AHK Ungarn) együttműködésben, saját kiállítási standdal jelenik meg. A járványhelyzettől függően, de a jelenlegi várakozások szerint június 8-10 között fizikailag is megrendezésre kerülő DMEA Európa legfontosabb digitális egészségügyi szakkiállítása és kongresszusa, ahol a Startup Campus közreműködésével már sikeresen mutatkozott be több magyar startup.