Elkészült A Rengeteg - Mindenhol látlak című film teaser előzetese

Ma vetítik a Berlinalén.

Fliegauf Bence legújabb szerzői filmjének a Films Boutique lett a világforgalmazója. A filmben – mely különösen aktuális a karantén, be- és összezártság idején – korábban láthatatlan feszültségek, félelmek öltenek testet.  az első részhez hasonlóan hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálom szerű útvesztőjébe kalauzol, ahol a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert. A Fraktál Film és az M&M Film gyártásában készült filmben többek között olyan hivatásos színészeket láthatunk, mint Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli és Végh Zsolt, Balla Eszter, de feltűnik a zenész Víg Mihály, a közel százéves Lénárt István, Keresztes Felicián, a Dealer (Fliegauf második filmje) főszereplője, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is.

A héten tartják a 71. Berlini Filmfesztivál online felvonását, melynek versenyprogramjába válogatták Fliegauf Bence legújabb szerzői filmjét. A filmet a szakmai közönség ma láthatja, a fesztiválközönség számára a tervek szerint júniusban tartanak majd vetítéseket, melynek – immár publikus – világforgalmazója az innovatív alkotásokra specializálódott Films Boutique lett.

Törött edény a padlón, a nagypapa nem válaszol - a csend fenyegető. Mi történt? Bionikus végtaggal élő lány gym-parkban edz - ki leselkedik rá a sötétben? Egy másik lány nyomtalanul eltűnik a digitális elvonókúra után - bajban van, vagy csak játszmázik az ex-szel? Ki az, aki esténkén lejár a pincébe, és halkan beszélni kezd egy szekrényhez?  Ki van odabent? Ex-heroinista férfi nem biztos hogy túléli a műtétjét - de akkor miért tűnik földöntúlian elégedettnek? Kiskamasz tudatja az anyjával, hogy Isten képzeletbeli karakter, úgy mint mondjuk Gandalf - képes megemészteni ezt a mélyen vallásos édesanya? Az áltudománnyal félrekezelt lány egy ismeretlen férfi nevét motyogja a halálos ágyán. Ki ez az ember, és miért ismételgeti a nevét a haldokló? Mit akar tőle? Világos, hogy láthatatlan fonál köti össze az embereket, de honnan ered ez a fonál? Ki szövi a hálót? Budapest túl kicsi, itt semmi sem maradhat titokban, az éjszakák hosszúak, és van miről beszélgetni. Ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre hatolunk a Rengeteg - Mindenhol látlak hipnotikus világába, megértjük, hogy lehetetlen eldönteni, kinek van igaza, ki érdemel büntetést, szeretetet, elfogadást, halált vagy felmentést. 

A Rengeteg - Mindenhol látlak írója és rendezője Fliegauf Bence. A filmben többek között olyan hivatásos színészeket láthatunk, mint Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli és Végh Zsolt, Balla Eszter, de mások mellett feltűnik a zenész Víg Mihály, a közel százéves Lénárt István, Keresztes Felicián, a Dealer főszereplője, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is. A Fraktál Film és az M&M Film gyártásában készült alkotás producerei Mesterházy Ernő, Fliegauf Bence és Mécs Monika, a co-producerek Pataki Ági és Kovács Gábor, az operatőrök Gyuricza Mátyás és Nyoszoli Ákos, a vágók Gelencsér Terence Gábor, Kiss Wanda és Kovács Dávid. A film zenéjét Fliegauf Bence, Beke Tamás, Fancsikai Péter szerezte.

A teaser-t Nyoszoli Ákos és Gyuricza Mátyás operatőrök képeinek felhasználásával a Besenyői Ádám készítette a rendező koncepciója alapján.

A 71. Berlinale közönsége a tervek szerint júniusban láthatja majd a filmet, melynek – immár publikus – világforgalmazója az innovatív alkotásokra specializálódott Films Boutique lett, melynek könyvtárában olyan enigmatikus alkotásokat találhatunk, mint a Testről és Lélekről, Embrace of the Serpent stb.