A WarnerMedia európai rajzfilmstúdiója felveszi a legendás Hanna-Barbera páros nevét

A WarnerMedia a Hanna-Barbera szerzőpárosról nevezi el európai stúdióját, amivel a rajzfilmtörténelem két legendás alakja, William Hanna és Joseph Barbera emléke előtt tiszteleg. A Cartoon Network Studios Europe Hanna-Barbera Studios Europe néven folytatja tevékenységét.

A stúdió új nevét Tom Ascheim, a Warner Bros. gyermekeknek és fiatal felnőtteknek szóló tartalmaiért és klasszikusaiért felelős igazgatója jelentette be április 7-én. A londoni stúdió vezetésében Sam Register, a Warner Bros. Animation (WBA) és a Cartoon Network Studios (CNS) vezetője, valamint Vanessa Brookman, a WarnerMedia gyermektartalmakért felelős EMEA-régiós igazgatója is részt vesz.

Az eredeti stúdiót, a Hanna-Barbera Productions-t 1957-ben alapította William Hanna és Joseph Barbera, és hamar a televíziós animáció meghatározó műhelyévé vált. A H-B által bő hatvan éve kidolgozott rajzstílusok, történetmesélési módszerek, gyártási technikák és hanghatások ma is a rajzfilmkészítés szerves részei. A páros ikonikus rajzfilmszereplők egész sorát alkotta meg, köztük Scooby-Doo-t, Frédit és Bénit, a Jetson családot, Foxi Maxit vagy Maci Lacit.

A Hanna-Barbera Studios Europe-pal tovább bővül a WarnerMedia animációs palettája, amely eddig a Warner Bros. Animationből és a Cartoon Network Studios-ból állt. A H-B nemcsak a brit, de az egyéb európai, afrikai és közel-keleti rajzfilmkészítő tehetségeket is felkarolja, ezzel egyedi lesz az animációs filmiparban. A stúdió az eddig elkészült díjnyertes és most készülő produkcióira épít, köztük a Gumball csodálatos világára, A daliás Ivandoe herceg kalandjaira és az Elliott, a földlakóra.

A Hanna-Barbera Studios Europe jelenleg a Cartoon Network legsikeresebb nemzetközi sorozata, aGumball csodálatos világa egész estés filmjén dolgozik. A műhely új produkciókat is fejleszt, amely során örökzöld rajzfilmhőseire is épít, akik évtizedekre meghatározták a rajzfilmgyártást.

Sam Register, a H-B egyik vezetője szerint „kevés olyan név létezik a rajzfilmiparban, amely hallatán olyan áhítatot és örömet éreznénk, mint Hannáé és Barberáé”. A szombat reggelek és az animációs sorozatok nem lettek volna ugyanazok e stúdió nélkül. Alig várom, hogy ismét rajzfilmek szülessenek a Hanna-Barbera égisze alatt” – mondta.

Vezetőtársa, Vanessa Brookman hozzátette: „Kivételes lehetőség, hogy az európai stúdiónk felveheti a rajzfilmtörténelem egyik legnagyobb presztízsű és legnépszerűbb nevét. Most, hogy megnyitjuk animációs történelmünk legújabb fejezetét, alig várjuk, hogy a gyerekeknek és családjaiknak még több egyedi tartalmat készíthessünk.”

A Warner Bros. Animationről

A Warner Bros. Animation (WBA) a világ egyik vezető animációsfilm-gyártó cége, amely a nemzetközi piacra és többféle platformra gyárt animációs sorozatokat. A WBA készíti a Justice League Action, a Tini titánok, harcra fel!, a DC Super Hero Girls és a Csoda Kitty sorozatokat a Cartoon Network számára, a Csak lazán, Scooby-Doo!, a Nyuszipoly, a Dorothy Óz földjén, A Tom és Jerry-show, az Új bolondos dallamok és a Flúgos futam sorozatokat a Boomerang számára, a Mike Tyson Mysteries-t az Adult Swim csatornának, a Green Eggs and Hamet a Netflixnek, valamint a Harley Quinn-sorozatot és Az igazság ifjú ligáját a DC digitális platformjaira.

A WBA kezel olyan világhírű rajzfilmkönyvtárakat, mint a DC Comics, a Hanna-Barbera, az MGM és a Warner Bros. animációs könyvtára. A Warner Bros. Animation a sorozatok mellett nagy sikerű animációs filmeket is készít (köztük a DC-univerzum animációs filmjeit) DVD-re, Blu-rayre és VOD-platformokra. A WBA az egyik legsikeresebb animációstúdió a maga 6 Oscar-díjával, 35 Emmy-díjjal, 20 Annie-díjával és számos egyéb elismeréssel.

A Cartoon Network Studios-ról

A 2000-ben megalapított Cartoon Network Studios (CNS) amerikai székhelyű, nemzetközi érdekeltségű animációstúdió, amely interaktív tartalmakat is fejleszt. Az alkotóközpontú szemléletéről ismert stúdió rajzfilmkészítők százainak ad otthont, akik közreműködtek a Cartoon Network kritikusok által is elismert animációs sorozatain. A Cartoon Network Studios gyártotta többek közt a következő produkciókat: Kalandra fel!, Ben 10, Vadócok, Steven Universe, Pindúr pandúrok, Victor és Valentino; emellett az Adult Swim számára tiniknek és felnőtteknek szóló animációs sorozatokat: Primal, Szamuráj Jack, Harvey Birdman Attorney at Law.

A CNS-t számos Emmy-, Peabody-, GLAAD-, Annie- és BAFTA-díjjal elismerték, emellett bezsebelte az Annecy animációfesztivál Cristal-díját is. A stúdió nemzetközi programot működtet annak érdekében, hogy világszerte felfedezze az ígéretes rajzfilmkészítő tehetségeket.

Hirdetés