Az Iparművészeti Múzeum kiállítóhelye, a budapesti Ráth György-villa május 4-én kedden délelőtt 10 órától újra fogadja a látogatókat

A villában A mi szecessziónk című állandó kiállítás mellett egy teljesen új időszaki tárlat is látogatható lesz.

A Körforgásban című sorozatban ez alkalommal a prágai Dechem Stúdió mutatkozik be. A kortárs cseh üvegművészet kiválóságai az Iparművészeti Múzeum művészi könyvgyűjteményéből választott, 1930-as Madame Bovary-kötetre reflektálnak, s közben beavatnak egy varázslatos alapanyag, a lithyalin üveg féldrágakövekre emlékeztető, márványos mintázatú titkaiba. A Körforgásban című kiállítás-sorozatot az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Főosztálya indította útjára.

Kurátor: Horváth Judit PhD, az Iparművészeti Múzeum Kortárs Design Főosztályának vezetője. Társkurátorok: Farkasdy Melinda és Komporday Rita, az Iparművészeti Múzeum Kortárs Design Főosztályának munkatársai.

A kiállításban vetített film itt megtekinthető.

A Ráth György-villa keddtől tehát visszavárja a múzeumkedvelő közönséget és a megszokott nyitvatartási rendben, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig lesz nyitva. Május 4-én délelőtt a múzeum vezetői jelképes ajándékkal várják a koronavírus-járvány miatti zárvatartás után visszatérő látogatókat, a Körforgásban: Dechem Stúdió kurátora pedig személyesen mutatja meg az új kiállítást az első vendégeknek.

A járványügyi helyzetre tekintettel a villa területére lázmérés és kézfertőtlenítés után, védettségi igazolvánnyal és maszkban lehet belépni.

A kiállítótermekben kérni fogják majd a biztonságos távolság megtartását is.

Az új kiállításról bővebben itt olvashat.