Nyári TRIP: megnyitja rámpáit a TRIP Hajó

A korlátozások enyhítésével az igazi nyár ígéreteként robban be a TRIP panorámaterasza: május 14-én megnyitotta rámpáit a TRIP Hajó.

A kortárs művészeti fórumként ismert helyszín májusban ismét megnyitja kapuit, ahol esténként, a tavalyi évhez hasonlóan – hétfőnként belépős koncertekkel, míg csütörtökön és pénteken ingyenesen – a hazai top előadók, zenekarok és DJ-k varázsolják el a közös élményre nyitott „legénységet”.

Május 17-én a FOMO sztárjával, a Deep Glaze Trio-val nyit a TRIP panorámaterasza! A mediterrán vonallal kevert klasszikus rockot játszó Deep Glaze-t két dologról lehet mostanában ismerni; egyrészt egyedi zenéjükről, másrészt a frontemberről, aki a 2019-es év egyik legsikeresebb magyar filmjének, a FOMO – Megosztod, és uralkodsz-nak a főszereplője. A bandát két görög-magyar származású fiú alapította, Topuzidisz Dimitrisz és a már említett Yorgos Goletsas. A TRIP teraszára akusztikus trio felállásban érkeznek, az ismert dalok mellett feldolgozások is felcsendülnek majd.

Május 20-án Szécsi Böbe (BÖBE) akusztik formációval lép fel a hajón. Szécsi Böbe, a 24 éves budapesti dalszerző közel 10 éve tevékenykedik a hazai könnyűzenei életben. Pályafutása során dolgozott már együtt a Brains-szel, Diazzal és Halott Pénzzel, valamint közel 5 éve a Belau zenekar élő formációjának állandó énekesnője. 2019 májusában debütált szólóprojektje, ahol BÖBE-ként adja ki saját szerzeményeit. Gitárosa, Gyarmati Fanny tavaly végzett az amerikai Berkleen, közösen egy igazán izgalmas akusztikus műsort raktak össze, ahol feldolgozásdalok mellett Böbe saját szerzeményei is helyet kapnak.

Május 24-én, pünkösdhétfőn a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint-duó ringatja tovább a közönséget. (lásd fotón) Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában. Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká. Ráéreztek, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

Május 27-én a The Anahit akusztik lép fel; a pillanatmegörökítő elektronikával kísérletező The Anahit 2017-ben Csányi Rita szólóprojektjeként indult, majd londoni zenei tanulmányai után hazaköltözve zenekart alapított és több tehetségkutató versenyt megnyerve vált egyre ismertebbé. Dolgoztak együtt a brit zenész és producerrel, anatuval akivel két dalt is írtak, ezek közül a 2019 szeptemberében debütáló „lonely” című daluk felkerült az európai rádiók játszási listájára. 2019 decemberében lehetőségük volt a Halott Pénz előzenekaraként több ezer ember előtt játszani. A tavalyi teltházas és nagysikerű akusztikus koncertje után ismét visszatér a TRIP Hajóra a The Anahit zenekar! A hosszú és kényszerű pihenő után a karantén idején született dalok – mint például a „2070” – is elhangzanak majd a repertoárban a jól ismert számok mellett, így egy igazán különleges zenei utazásra készülhetünk.

Május 28-án Cz.K. Sebő melankolikus gitárdallamaival hullámzunk a Dunán! Czakó-Kuraly Sebestyén 2015-ben jelentkezett szólóprojektjének első lemezével. Az alapvetően amerikai folk hagyományokra építő dalszerző koncertjeire egyedi, személyes hangulat jellemző. A Platon Karataev énekes-gitárosaként is tevékenykedő Sebő egyéni projektjében lassú, leginkább melankolikus dalokat énekel egy szál gitárral kísérve. Fő témái az elmúlás, a szomorúság megélése és a belső világ határtalansága.

Május 31-én Varga Livius és a NeVa akusztik látogat el a hajóra. A Varga Livius, Nemes Zoltán és Vastag Gábor alkotta trió saját és kedvenc zenekaraik ikonikus számaiból csemegézik – A Kutya Vacsorája, Quimby, Jambalaya, JJ Cale, Tom Waits, Dr John, stb. –. A Quimby zenekar idei kényszerszünete miatt igazi kuriózumnak számító program.

Június 7-én Kardos-Horváth János, a Dal című műsor idei győztese, a Kaukázus zenekar frontembere zenél a panorámateraszon.  Kardos-Horváth János, a magyar beat hagyományokat követve, a könnyűzenét mint kommunikációs teret használva dokumentálja korunkat. Ebben az érzelmek, a globkrit, a közélet ugyanúgy benne van, mint a személyes kételkedés, keresés. A TRIP Hajóra akusztikus műsorral érkezik. Ne legyen kétségünk, az ízlésesen megfogalmazott magyar szöveg és a fülbemászó dallamok igenis megállnak, megutaztatnak egy szál gitárral is!

Hirdetés