Dupla dal- és klippremierrel jelentkezett Gyereknap alkalmából a Belvárosi Betyárok!

“A Belvárosi Betyárok a gyerekekhez szólnak, közben a felnőtteknek is üzennek”

A családoknak, gyerekeknek alkotó Belvárosi Betyárok hiánypótló szín a műfaj palettáján; a zenekar végig stúdiózta a tavalyi évet, ennek eredménye a nemrég megjelent Tanítások című kislemez és két klip, amely két különböző világba repíti a gyerekeket.

A Belvárosi Betyárok évszakonként megújuló műsora a közönség részvételével kerül színpadra, a játékos, vidám koncertek mellett okos, tanító humorral alkotnak. Több jótékonysági kampány és dal szerepel lemezeiken, amelyekkel a gyerekek komoly kérdéseik elől sem térnek ki. Ősszel megjelenő nagylemezükkel ünneplik ötödik születésnapjukat, ez alatt az öt év alatt 12 ország magyar közösségében utazva építették közönségüket Los Angelestől Székelyudvarhelyig.

Minden nap Gyereknap

Ez a címe a legújabb felvételnek, ami egy nagyon vidám, táncolós koncertdal. A gyerekek szemszögéből írt szövegben, ismerős helyzetről énekel a főhős - autóban utazva hallgatják a rádiót és itt figyeli miről beszélgetnek a felnőttek.

Számok, színek, napok

A következő klip egy csodálatosan szép bluegrass dalhoz készült. Az irodalmi igénnyel íródott szöveg egy soroló, amely éneklés közben a számokat, napokat, színeket tanítja a gyerekeknek. A különleges technikával készült klipben kirajzolódnak a dalban “éneklő” hangszerek, a mandolin, a banjo, a rezonátoros gitár.