Vasárnap apák napja

Különleges képeslappal a rászoruló gyerekeken is segíthetsz.

Idén június 20-án az édesapákat ünnepeljük – az apák napja arra hívja fel a figyelmet, hogy az érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenlétéből a gyermekek életre szóló előnyöket szereznek. Az UNICEF Magyarország ezen a napon az apákat, a nagyapákat is ünnepli, a számukra elküldhető különleges, névre szóló képeslapokkal egyszersmind az UNICEF gyermekeket segítő munkáját lehet támogatni.

Június harmadik vasárnapján az apákat ünnepeljük, apák napja alkalmából pedig az UNICEF Magyarország különleges ajándékötlettel szeretné még inkább rájuk fordítani a figyelmet. Az apák, nagyapák számára küldhető egyedi és jótékony képeslapokkal a család együtt támogathatja az UNICEF gyerekeket segítő munkáját. A tetszőleges összegért megvásárolt, személyre szóló ajándékkal – ami vasárnap meglepetésként érkezik a címzetthez – nemcsak a szeretetünket és hálánkat fejezhetjük ki feléjük, hanem élelmiszerhez, tiszta vízhez és iskolaszerekhez juttathatjuk a világ rászoruló gyerekeit.

A képeslapot mindössze néhány kattintással meg lehet rendelni. A feladónak csak ki kell választania az egyszeri támogatás összegét, beírnia a megajándékozni kívánt apukája, vagy nagypapája nevét és email címét, majd megfogalmaznia egy személyes üzenetet. Az adományozást követően rögtön megérkezik a visszajelzés, a kiválasztott pedig június 20-án, Apák napján megkapja az egyedi képeslapot és értesül arról, hogy gyermeke, unokája nemcsak rá, hanem a világ legnehezebb sorsú gyerekeire is gondolt.

Kutatások bizonyítják, hogy ha a gyermekeknek jó a kapcsolatuk apjukkal, akkor hosszú távon is jobb lesz a lelki egészségük, erősebb lesz az önbecsülésük, empatikusabbak lesznek, könnyebben alakítanak ki társas kapcsolatokat és elégedettebbek lesznek az életükkel is. A gyermekük iránt elkötelezett és a gyermek életében aktívan résztvevő apák javíthatják gyermekük kilátásait, hiszen a jó apa-gyermek kapcsolatban csökken a depresszió, a szorongás és a gyermek téves önértékelésének veszélye.

Az apa nem a második számú szülő, hanem az egyik legfontosabb ember a gyermekek életében, aki a koragyermekkor időszakában már azzal is jelentősen hozzájárulhat a kicsik későbbi életéhez és adottságaihoz, ha az anya mellett tevékenyen részt vesz a gyermekek mindennapjaiban, legyen szó etetésről, játékról, éneklésről. Az érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenlétéből a gyermekek életre szóló előnyöket szereznek.

További információk az UNICEF apák napi oldalán találhatók.