Válassz egy csillagot!

Csillagfényes pokróckoncertet ad a Budapesti Filharmóniai Társaság a Múzeumok Éjszakáján

A festői szépségű Brunszvik-kastély parkjában különleges programok várják az érdeklődőket június 26-án, a Múzeumok Éjszakáján. Délután vezetett parkséták közben, az árnyas fák alatt pihenve rövid kamarakoncertek várják a közönséget. 21 órától különleges fényfestéssel kísérve hallgathatja a közönség Piazzolla és Beethoven felejthetetlen muzsikáját a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának előadásában, miközben pokrócokon heverve gyönyörködhetnek a látványban.

2021. június 26., szombat – Brunszvik-kastély, Martonvásár

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának művészei évek óta tartanak kamarakoncerteket a 2019-ben elkészült Agroverzum Tudományos Élményközpont rendezvénytermében. Az agrártudományok mellett a kultúra is kiemelt jelentőséggel bír Martonvásáron, hisz Beethoven többször járt barátjánál, későbbi mecénásánál, Brunszvik Ferencnél vendégségben 1800-1810 között. A fennmaradt levelek tanúsága szerint gyengéd szálak fűzték Ferenc testvéréhez, Brunszvik Jozefinhez, a „Halhatatlan Kedves” - hez is. Így vált Martonvásár és az itt található Beethoven Emlékmúzeum a hazai Beethoven-kultusz fellegvárává.

Az idei Múzeumok Éjszakáján már délután 17 órától érdemes ellátogatni Martonvásárra, mert a vezetett parkséták során bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a több mint 200 éves kastély múltjába, pihenésképpen pedig rövid vonós és fúvós kamarakoncertekkel hangolódhatnak az esti zárókoncertre. Este a természet és a kultúra izgalmas összeolvadásának lehet szemtanúja a közönség, hiszen Dénes István Liszt Ferenc-díjas karmester és Kállai Ernő Junior Prima Díjas hegedűművész tolmácsolásában szólal meg Piazzolla Négy évszak Buenos Airesben című műve zenekari kísérettel. Igazi kulturális csemegének ígérkezik Beethoven c-moll vonósnégyese is, melyet Dénes István írt át kamarazenekarra.

A szervezők a konvenciókkal szakítva nem csak székekkel, hanem pokrócokkal is várják az érdeklődőket, ezáltal jól érvényesülnek majd a fákra, valamint a kastély falaira megálmodott fényfestések. Így válik teljessé a természet és a zene összeolvadása Martonvásáron, a Brunszvik-kastély parkjában.

Karmester Dénes István, Liszt-díjas karmester

Közreműködik: Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Szólista: Kállai Ernő, Junior Prima díjas hegedűművész

Műsoron:

17:00 és 18:00 – zenés parkséta és kamarakoncert

  Becze Szilvia műsorvezetésével

21:00 - Válassz egy csillagot

  Nagyzenekari pokróc-koncert

  Mona Dániel műsorvezetésével

Beethoven: c-moll vonósnégyes (nagyzenekari átirat)

Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben

További információ itt.