Globális növekedés előtt a fitneszgépek piaca

Sikerrel indult az Infratrainer közösségi finanszírozási kampánya.

A Magyarországon már jól ismert fitneszgépet gyártó Infratrainer Global a Tungsrammal és a Startup Campus-szal közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy nemzetközi terjeszkedésbe fogjon: a jövendő sikertörténethez kisbefektetőket várnak, akár 50 ezer forintos befektetéssel is. Közösségi finanszírozási kampányt indított az Infratrainer Global Zrt., hogy minimum 50 millió forint tőkét gyűjtsön, amiért osztalékelsőbbségi részvényt ad cserébe. A kampány az első napokban elérte a 10%-ot. A kampány elérhetősége itt.

A fitneszpiacot is bombatámadásként érte a pandémia 2020 tavaszán. Az edzőtermek bezártak, a fejlesztések leálltak. A fitneszpiacon akkor már jól ismert, a fogyást és a rekreációt is kiválóan támogató Infratrainer gép okos, high tech változatának piacra lépését halasztani kellett. Most jött el az indulás pillanata, a hazai és a globális terjeszkedés megkezdésére. Az edzést speciális infraszauna-hatással kombináló gép a 21. század egyik leghatékonyabb egészségmegőrző és testformáló technológiája, amellyel az az Infratrainer Global terve, hogy ne csak a szépségszalonokban használják, hanem bekerülhessen sportegyesületekbe, sport- és egészségügyi intézményekbe.

A Tungsrammal mint gyártó- és disztribúciós partnerrel erősödve, stratégiai célpiaca az európai vállalati rekreációs központok, ahol a nagyvállalatok dolgozói ki tudják használni az Infratrainer adta hatékony edzés előnyeit. Emellett kutatásokat indítanak egyetemekkel és sportklubokkal karöltve. A kampányban keresik a társbefektetőket, akik a növekvő fitneszpiaci hozamból fognak részesülni.

Óriási növekedés előtt a fitneszgépek globális piaca

Az interaktív fitneszgépek világpiaca várhatóan évi 8%-al fog növekedni a 2021-24-es időszakban. A Zerofat Technology rendszer, a Tungsram gyártási minőség és az új felhasználási területek, mint a wellness központok, sportcentrumok és a vállalati rekreációs központok hatalmas üzleti potenciállal bírnak az Infratrainer Global számára. Az ergonomikus fitnesz edzőgép az orvostudományt és a mérnöki tudást ötvözve kínál hatékony megoldást, akár profi sportolók felkészüléséről, akár amatőr mozgáskedvelők egészségmegőrzéséről legyen szó. Az INFRATRAINER kiemelkedő minőségű infragép, amely a legnagyobb teljesítményű infracsövekkel van felszerelve. A Tungsram, a Startup Campus és az Infratrainer Global Zrt. kiváló példa a nagyvállalati – startup együttműködésre, a Tőkeportálon megvalósított közösségi finanszírozási kampányon keresztül pedig akár a kisbefektetők is részesévé válhatnak egy magyar innováció sikerének.

A Tőkeportálon a vonatkozó jogszabályok szerint azonosítás után egyszerűen lehet befektetni, a befektetők névre szóló részvényt kapnak. A kampány oldalának felkeresése után 8-10 perces azonosítási folyamat során lehet kérni a kampány befektetési ajánlanának megtekintését, majd egyszerűen, online be lehet fektetni. Sándorfi Zoltán, az Infratrainer Global vezetője a Tőkeportál Kanapé sorozatának szerdai adásában elmondta: „Kampányunkban minimum ötven millió forint befektetést keresünk, amit terjeszkedésre fogunk költeni. A legkisebb befektetési összeg egy bérlet árával egyezik meg, azaz 50 000 forint, és most, a közösségi finanszírozási jó gyakorlat szerint, aki korán kel, aranyat lel: az első befektetők egy bérletet is kaphatnak”.

Dr. Pongrácz Ferenc PhD, a Tungsram innovációs üzletágának ügyvezető igazgatójának célja az okos megoldások piacra vitele. „Az Infratrainerben nemzetközi szintű lehetőségeket látunk olyan új felhasználási területeken, mint az egészségipar, sportolók regenerálása és a vállalati egészségmegőrzés.”

A Tungsram és a Startup Campus közös kezdeményezése során megszületett akcelerációs program korai fázisú hardver startupoknak nyújt a régióban is egyedülálló lehetőséget arra, hogy innovatív ötletből sorozatgyártásra alkalmas sportinnovációs termékek születhessenek, mint az Infratrainer. „A Startup Campus az Infratrainer közösségi finanszírozási kampányához több okból csatlakozott”, mondta el Kovács Zsolt ügyvezető igazgató az eseményen. „Hiteles, nemzetközi szinten elismert és tapasztalt befektetői csapat állt össze. Emellett a közösségi finanszírozás itthon egy új, a pénzügyi ismereteket erősítő, a befektetést egyszerűsítő és mindenki számára elérhető megoldás, ami egyúttal a startup ökoszisztémát is erősíti.”

Az Infratrainer a június 30-i online befektetői találkozóján számol be részletesen a tervekről, amelyen minden érdeklődő kérdezhet a kampánygazdától.